Mapy.cz bojují proti Koronaviru

Lidé se snadno dozvědí o šíření koronaviru, přes 200 000 lidí sdílí polohu na Mapy.cz

 

Aplikace Mapy.cz nabídla před víkendem novou vychytávku, díky které mohou lidé sdílet svoji polohu. Díky tomu se snadno dozví, zda se v jejich okolí neobjevil člověk pozitivně testovaný na COVID-19. Za pouhé dva dny novou funkci využilo přes 200 tisíc lidí.

„V aplikaci již souhlas se sdílením své polohy poskytly stovky tisíc dobrovolníků. Stav v neděli v 20:00 byl 210 tisíc a každou hodinu přibývají tisíce dalších,“ prohlásil šéf Mapy.cz Martin Jeřábek.
Zapojit se podle lidé mohou jednoduše, v aplikaci Mapy.cz stačí, aby uživatel dal souhlas se sdílením své polohy. Společnost Seznam.cz přislíbila, že všechna data o historii polohy uživatelů po skončení pandemie smaže. „Data navíc budou po celou dobu fungování aplikace uchovávána výhradně v Seznamu. Nebudeme je s nikým sdílet a po skončení epidemie je z našich serverů smažeme,“ zdůraznil Jeřábek.

Aktualizovaná verze mobilní aplikace Mapy.cz je zdarma ke stažení pro telefony s operačním systémem Android i pro zařízení s operačním systémem iOS. Informace o tom, jak aplikace funguje a jak ji mohou lidé krok za krokem nastavit, jsou k dispozici na tomto webu. >https://native.seznamzpravy.cz/zastav-covid/<

Přihlášení