Rallye Portugalsko: Mikkelsen skončil druhý, Ogier třetí

Pro fanoušky FIA WRC přinášíme krátký report z Rallye v Portugalsku. V soutěži, jejíž průběh byl napínavý až do samotného konce, zajistila posádka  Mikkelsen/Jæger druhé místo, zatímco jejich týmoví kolegové Ogier/Ingrassia obsadili třetí příčku. Mikkelsen s Jægerem se díky tomu posunuli na druhé místo v průběžném pořadí mistrovství světa jezdců a spolujezdců, zatímco Ogier a Ingrassia zvýšili svůj náskok ve vedení. Přinášíme ohlasy i exkluzivní fotografie.

RallyePortugalsko2

Mistrovství světa v rallye FIA WRC - Rallye Portugalsko. Konečné výsledky:

01. Kris Meeke/Paul Nagle (GB/IRL), Citroën, 3:59.01,0 h

02. Andreas Mikkelsen/Anders Jæger (N/N), Volkswagen, + 29,7 s

03. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen, + 34,5 s

04. Dani Sordo/Marc Martí (E/E), Hyundai, + 1.37,1 min

05. Eric Camilli/Benjamin Veillas (F/F), Ford, + 4.01,6 min

06. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen, + 4.06,9 min

07. Mads Østberg/Ola Fløene (N/N), Ford, + 6.53,6 min

08. Martin Prokop/Jan Tománek (CZ/CZ), Ford, + 10.24,1 min

09. Pontus Tidemand/Jonas Andersson (S/S), Škoda, + 11.45,2 min

10. Nicolás Fuchs/Fernando Mussano (PE/RA), Škoda, + 13.14,0 min

RallyePortugalsko3

Jost Capito, ředitel týmu Volkswagen Motorsport

„Zvětšili jsme své vedení v mistrovství světa – s tím můžeme být spokojeni. Andreas Mikkelsen a Sébastien Ogier dosáhli vzhledem k jejich postavení na startu absolutního maxima a oba mohou být na odvedené výkony hrdí.

Andreas a Anders odjeli zde v Portugalsku nejlepší rallye své kariéry. Jari-Matti Latvala měl v pátek smůlu, následně však odvedl pro tým obětavý výkon a získal cenné body.

Náš závěr je tedy pozitivní. Dvě umístění na stupních vítězů jsou opravdu dobrým výsledkem. Velkou poklonu bychom chtěli vyjádřit organizátorům Rallye Portugalsko a fanouškům.

Nadšeně nás povzbuzovaly nesčetné tisíce fanoušků – a to vždy při dodržování bezpečnostních pravidel. To je vzor pro mnoho jiných soutěží." 

RallyePortugalsko4

Zpestření závodů? Cyklistické vystoupení.

Kenny Belaey (eso v cyklistických trialových závodech a atlet Red Bullu) předvedl ohromující skok nad všemi třemi posádkami Volkswagenu v servisní zóně Rallye Portugalsko.

Ne nadarmo má tento Belgičan přezdívku „kouzelník", protože jeho skok ve vysoké rychlosti okouzlil nejen stovky fanoušků, ale i celý tým Volkswagenu.

„Je to zkrátka velkolepé, co Kenny předvádí se svým kolem. Je působivé, jak na něm šplhá po překážkové dráze. A skok nad námi jezdci a spolujezdci byl jednoduše dechberoucí," říká Jari-Matti Latvala.

A to můžeme brát doslova, protože Fin ležel v řadě na zemi jako poslední a ze všech tedy musel mít největší obavy o své zdraví.

RallyePortugalsko5

Zdroj: Volkswagen

Přihlášení