• Úvod
  • Zprávy
  • Zpravodaj
  • "VWločce dávám všechno, co potřebuje a ještě o něco víc," říká vítěz naší soutěže

"VWločce dávám všechno, co potřebuje a ještě o něco víc," říká vítěz naší soutěže

Michal Tittl je profesionální hasič, který se kromě své práce a přítelkyně horlivě věnuje automobilům. Zalíbení našel především ve vozech VW a to ho přivedlo do Volkswagen clubu, respektive k soutěži, kterou jsme nedávno pořádali. Se svým komentářem nakonec Michal uspěl, obsadil první příčku a proto jsme jej oslovili, jestli by nestál o krátký rozhovor. Michal svolil a článek okořenil o krásné fotky svých mazlíků. Přesvědčte se sami!

Jaké vozy už prošly Tvou garáží?

"Moje první auto byla Škoda Forman. Jmenovala se Žába, protože byla světle zelená. Byl jsem na střední škole a bylo to na začátek snad to nejlepší auto, do kterého jsem investoval jen v pohonných hmotách. Sice mi to "žralo" 13 litrů na 100km, ale jako první vůz parádní.

Pak jsem dostal auto od rodičů, protože jejich Golfa vyměnili za Passata B6 2009. Šlo o verzi Golf IV Variant 1.9 TDI 66kw - nesmrtelná rotačka, která je v rodině už asi 13 let.

GolfIV

Postupem času jsem ale zatoužil po něčem jiném. Koupil jsem si Passata B5.5 96kw v plné vybavě. Golf skončil u táty a dnes má najeto nějakých 470 000km. Každý potřebujeme své auto, protože do práce dojíždíme do jiných měst.

B5.5 měl pár úprav na výkonu. Byl to takový sprinter. Líbilo se mi, že když jsem podřadil, člověka to zatlačilo do sedačky a rychlost rychle stoupala. Bohužel jsem do něj musel od začátku hodně investovat.  

PassatB55

Opravy se nabalovaly a já si řekl, že auto musí sloužit mě, ne já jemu. Když jsem vybíral další vůz, zalíbil se mi inzerát s vozem Passat B7 v černé barvě, jenže byl 500 km daleko. Tehdy jsem ale začal o B7 snít a když jsem dohledal nabídku z mého města, řekl jsem si, že za podívání nic nedám.

Ještě ten den jsem se s pánem sešel a hned jsem měl jasno. Láska na první pohled a já jsem věděl, že se bude jmenovat VWločka. Líbí se mi interiér a multimediální rozhraní, všude má nějaké přihrádky a spoustu místa.

Například LED přední světlomety v kombinaci s bixenony - paráda. Co mě ještě překvapilo, je spotřeba. Jezdím do práce necelých 100 km a dá se jet i za 5 litrů. VWločka je Variant, dvoulitr common rail s výkonem 103kw. Rok výroby 2012."

Se svým komentářem si zvítězil v naší soutěži. Jak ses k ní vůbec dostal?

"Náhodou, když jsem při delší chvilce brouzdal po facebooku. Narazil jsem na soutěžní příspěvek, který mě nejdříve dost rozesmál. Potom si stačilo přečíst informace o soutěži a hned mi v hlavě blikl komentář. Teď už vítězný."

IMG3

Věřil si od začátku ve výhru? Sledoval si průběh soutěže?

"Abych byl upřímný, tak výhru jsem ze začátku nečekal a moc si nevěřil. Prostě jsem to chtěl zkusit. Když jsem potom viděl, jak se komentář začal líbit i ostatním, byl jsem rád a zároveň jsem doufal, že nikdo nenapíše lepší. (smích) Proto jsem s přítelkyní pravidelně kontroloval průběh a jsem rád, že to vyšlo."

Co Ty a Tvůj vztah ke značce Volkswagen všeobecně?

"Značka Volkswagen se mi líbí hlavně co se týče designu. Obdivuju vzhled skoro všech modelů i včetně vychytávek, které skrývají. Zamlouvají se mi i vtipné reklamy, ať už na motorsport nebo na obyčejná auta. Vztah mám velmi dobrý, někdy spíše až přehnaný. 

IMG4

Zastávám názor, že nejhezčí auto je čisté auto. Můj Passat je bílý a pokud se zašpiní, hned ho musím mýt. Klidně i třikrát do týdne. (smích)

Volkswagen preferuji jak v osobním životě, tak hlavně v motorsportu. Jsem fanoušek Sébastiena Ogiera a líbí se mi, jak to malé nevinné POLO WRC nedává ostatním šanci. Do budoucna se chystám na nějaký šampionát zajet podívat."

IMG5

POZOR! Tento týden spouštíme další soutěž.

V pořadí již třetí soutěž hodláme odstartovat ještě tento týden. Veškeré informace budou včas zveřejněny v našem webovém zpravodaji, na diskuzním fóru a současně i na facebooku.

Pokud vás zajímá, jak probíhaly minulé soutěže, podívejte se zde. Závěrem děkujeme Michalovi, který si udělal čas a svou VWločku nafotil i s předměty, které vyhrál v soutěži.

Těšíme se výherce následující soutěže.

Přihlášení