Modely Tiguan, Touran a BUDD-e získaly prestižní ocenění

Volkswagen se stal v tomto roce trojnásobným vítězem v inovační soutěži Plus X Award a dvojnásobným vítězem soutěže iF Design Award. Nové modely Tiguan, Touran a koncepční studie BUDD-e si tak zajistily celkem pět významných ocenění za inovace, resp. design.

V soutěži Plus X Award za inovace v oblastech techniky, sportu a životního stylu, která je největší svého druhu na světě, bodovaly tři modely značky Volkswagen. Nové modely Tiguan a Touran obdržely pečeť kvality za „vysokou kvalitu, design, ovládací komfort a funkčnost“.

BuddE

Kromě toho byla udělena pečeť kvality za „inovace a design“ progresivní studii BUDD-e, která vzbudila pozdvižení na lednovém veletrhu CES (Consumer Electronics Show) v Las Vegas.

Také mezinárodní porota iF vyjádřila uznání za design kompaktnímu MPV Touran a novému modelu Tiguan oceněním „iF Design Award 2016“. Tato trofej patří v celosvětovém měřítku mezi nejvýznamnější ocenění za design a je již více než 60 let považována za mezinárodně uznávané ocenění vynikající úrovně produktového designu.

Nový Volkswagen Tiguan je druhou generací bestselleru v segmentu kompaktních SUV. Univerzální rodinný vůz s mimořádně prostorným a variabilním interiérem se vyznačuje atraktivním designem, promyšleným do nejmenšího detailu. Ve své třídě stanovuje nová měřítka rovněž pokrokovou konstrukcí a inovativní technikou, která je zárukou nejvyšší úrovně bezpečnosti, komfortu, jízdních vlastností a hospodárnosti.

Tiguan

Studie Volkswagen BUDD-e je moderní interpretací první generace modelu Volkswagen Transporter a současně představuje další krok k mobilitě budoucnosti. Nově vyvinutý elektrický pohon umožňuje dojezd až 533 kilometrů v kombinovaném režimu, přičemž jedinečná technika nabíjení umožňuje nabití akumulátoru na 80 procent celkové kapacity za pouhých 30 minut.

Uložení akumulátoru v podlaze studie umožňuje zcela nové uspořádání interiéru bez jakýchkoli kompromisů. Model BUDD-e s pohonem všech kol poskytuje nejvyšší výkon 235 kW/317 k.

Nový Volkswagen Touran převzal loni na podzim štafetu od svého úspěšného předchůdce, jehož celosvětový prodej se vyšplhal k hranici dvou milionů vozů. Kompaktní MPV potvrzuje skvělou pověst ideálního rodinného vozu mimořádně prostorným a všestranně variabilním interiérem, příkladnou bezpečností, skvělým komfortem a spolehlivou technikou.

Touran

Zdroj: Volkswagen

Přihlášení