VW, ČEZ & elektromobilita v ČR

Volkswagen a skupina ČEZ podepsaly dohodu o vzájemné spolupráci za cílem identifikace společných obchodních příležitostí a rozvoje elektromobility v České republice. Vedení ČEZ jako jedno z prvních zařazuje nový e-Golf mezi svá služební vozidla.

„Naše společnost jako jeden z lídrů trhu a průkopníků evropské elektromobility se s potěšením zapojuje do projektu Elektromobilita ČEZ. Ekologické vozy se postupně stávají nedílnou součástí provozu ve městech i na českých silnicích. Věříme, že vůz e-Golf, který ode dneška testují specialisté Elektromobility Skupiny ČEZ, si získá srdce českých uživatelů,“ řekl Vratislav Strašil, generální ředitel společnosti Porsche Česká republika s.r.o., která v Česku zastupuje značku Volkswagen.

Cílem projektu Elektromobilita ČEZ (od roku 2010) je navrhnout a otestovat komplexní řešení elektromobility jako služby, kombinující veřejnou dobíjecí síť s dodávkou elektřiny v rámci speciálního tarifu a postupně nabízet infrastrukturní řešení jak pro domácnosti, tak firmy.

Přihlášení