Volkswagen Fest 2k18

Máme za sebou další ročník, tak se s drobným odstupem pojďme podívat, jaký vlastně byl...


Volkswagen Fest je to proto, aby už ze samotného názvu bylo vidět, že se jedná o festival. Oslavu značky a v neposlední řadě také o samotné zakončení sezóny a vlastně tak trochu i mojí sezóny. Nahlédneme spolu pod pokličku samotného Volkswagen Festu.


Přípravy začínají už opravdu brzy, a to v době, kdy je snad ještě sníh v ulicích. Na začátku se chvíli zdá, že to tento rok bude brnkačka. Ale toto nadšení mi opravdu nevydrží dlouho. Chystáme novou grafiku, ladíme smlouvy k pronájmu plochy letiště, plánujeme catering a vše, co jste na Festu mohli vidět. Udržet celkovou myšlenku festu také není jednoduché. Ale vše se to nakonec podařilo a já, když v neděli odpoledne odjížděl, odjížděl jsem s tím, že se to opravdu povedlo, a že laťka pro nadcházející srazy je nastavená hodně vysoko.


Nebudeme si lhát, ale když mi volali z brány, že právě přijelo šestisté auto, málem mě omyli. Aby se na akci, která je stále ještě v plenkách, sešla vozidla značky Volkswagen v takovém počtu, je něco fakt neuvěřitelného. Je strašně super se ohlédnout a ten výsledek vidět na fotkách. I program byl letos, mám pocit, více naplněný. Jak ke mě jdou ohlasy, tak třeba odpolední vystoupení Arnošta z pořadu na Stojáka, vás opravdu bavilo. Byl to první sraz, kde jste mohli vidět odstrojený motor a zkusit si jej složit a nastartovat. S touto myšlenkou mám na příští rok ještě větší plány. Takže to určitě nezapomenout. Další skvělá věc, ze které mám radost, bylo vystoupení Chemical Guys na pódiu. To bylo taky zajímavé.


Celý den jsme také losovali o novinku od Volkswagenu – zařízení Car Connect. A ještě mi jich tu pár zbylo, takže se můžete těšit na různé soutěže o tyhle malé krabičky. Jinak soutěží jste si užili asi spousty, jak před Festem na sociálních sítích, tak i na samotném Festu. Pořád bylo co dělat. Nebudu se tu vracet k celému Festu, je potřeba to zažít. Před Festem objíždím jiné srazy, které se pořádají v celé republice. Letos jsem byl i na rakouském Worthersee. A je fajn na konci toho všeho si s vámi všemi na Festu sednout a pokecat. O tom by ten Fest měl být. O vás lidech. O lidech, které pojí láska a nadšení k autům. Volkswagenům. Že si přijedete popovídat, poznat nové lidi a k tomu vám večer zahraje třeba kapela Ready Kirken. Někdo si odveze pohár, protože na sprintech dával svému autu kapky, někdo měl štěstí a odvezl si sadu pneumatik. Ale všichni jste si odvezly skvělý zážitek. A já se budu těšit na příští rok.


Volkswagen Fest 2k18 se pomalu ale jistě po novém roce transformuje na Volkswagen Fest 2k19 a bude ještě více dotažen k dokonalosti.


Zdeněk Fišák, organizátor celé akce

Fotogalerie :-)

https://www.volkswagenclub.cz/zpravy/fotogalerie/category/258-volkswagen-fest-2k18

Přihlášení