Auto měsíce května

Jako každý měsíc, i tentokrát se podíváme na auto jednoho našeho člena, který má v garáži nějaký zajímavý kousek. A právě Vašek takový zajímavý kousek doma má...


Vašek se svým autem přijel na clubové motokáry, které se uskutečnily v Praze a hned bylo jasné, že před sebou máme auto na květen. To auto prostě vypadá skvěle a Volkswagenu se model nového Tiguanu opravdu povedl. Vašek je z daleka – alespoň pro Brňáky – takže jsme se setkali u Jihlavy, abychom pro Vás auto nafotili.


Vašku, prozraď nám odkud jsi do Jihlavy přijel?

Přijel jsem z okrajové části Prahy, takže po dálnici až sem.


V Praze na motokárách jsme tvého Tiguana viděli, můžeš nám říct něco víc?

Na focení jsem přivezl Volkswagen Tiguan II R-line ve výbavě Comfortline. Modelový rok 2017 s motorem 2,0TDi o výkonu 110 kW a 7-mi stupňovou automatickou převodovkou DSG.

Od kdy auto vlastníš?

Tiguan byl zakoupen koncem měsíce října u společnosti Auto Jarov, které bych chtěl tímto poděkovat za bleskurychlé dodání našeho vozu.


Proč jsi si vybral Volkswagen?
Proč Volkswagen? Ono to není tak těžké. Většinu v našem firemním autoparku tvoří koncernové vozy, tedy až na pár výjimek. Tiguan v R-linu nás prostě učaroval svým tvarem a takzvaně naštvaným výrazem přední části vozu. Nejdřív se pokukovalo po Beetlu, jelikož by to bylo auto, které by se po designové stránce k naší firmě hodilo více, ale bohužel z praktického hlediska již nevyhovovalo. Ono když potřebujete naložit krabice do kufru a nebo odvézt více lidí než dva, je Tiguan na tom lépe než Beetle.


Auto je vybaveno asistenčními službami, máš přehled jakými?
Tiguan má Front assist, tempomat, Line assist, parkovací asistent ,couvací kameru a adaptivní podvozek.


Jakou používáš nejvíc a proč?
Nejvíce asi používáme Line assistent, ten je permanentně zapnutý. Je pravda, že si na něj musí člověk zvyknout, protože se s ním člověk někdy pere. Například když je na vozovce díra a vy se jí potřebujete vyhnout (smích). Na dálnici je to ale super. Krásně vozidlo drží v jízdním pruhu.


Podle všeho, co jsi mi řekl, je asi zbytečné ptát se, jak jsi spokojený. Ale i tak. Jsi s autem spokojený?
Spokojenost s vozidlem je 100%, jenom ten kufr by mohl být o trošku větší. Ale to se u VW od podzimu určitě změní a na trh přijde prodloužený Tiguan.


Pokud si bude chtít někdo koupit přesně ten model, co máš ty, kolik by si měl nachystat?
Pokud to budeš chtít mít doma, tak necelý milion. Ale každá koruna za to stojí.


Tak to byl Vašek a jeho krásný Tiguan. Pokud i vy máte doma něco zajímavého, ať už starý model či nový nebo upravený, klidně napište.
Příště totiž můžeme fotit právě Váš Volkswagen!

 

Přihlášení