Auto měsíce března

Pája Rebels vlastní od letošního ledna Golfa Mk7. A všechno nasvědčuje tomu, že by určitě už neměnil. Pájovo auto jsme pro Vás nafotili a připravili také krátké video. Podrobnosti se pak dozvíte z rozhovoru. Tento článek je prvním ze seriálu o Vašich autech. Každý měsíc se nám můžete přihlásit jako Pája a příště to může být právě Vaše auto...

 

Tak v čem pak se to dnes vezeme Pájo?

Právě sedíš v Golfu 7. řady, který byl vyroben roku 2016.

Můžeš prozradit pořizovací cenu?

Jelikož jde původně o předváděcí model, budeme se tu bavit o částce něco málo přes 600 tisíc korun s tím, že jsem k tomu dostal nějaké věci navíc a letní kola. Protože jako předváděčka to jezdilo v zimě, tak to rovnou bylo na 17-ti palcových zimákách.

Kdy jsi auto kupoval?

Kupoval jsem ho letos v lednu. Měl jsem auto mít už dříve, v prosinci, ale trochu se to zkomplikovalo. Natáhl se především prodej mého starého auta.

Odkud auto máš?

Byl jsem si pro něj v Hodoníně přímo ve Volkswagenu.

Jaký v tom máš motor?

Mám v tom takovou tu klasiku: 1.4 TSI, ale zase rovnou 110 kW, takže ten nejsilnější. Má to rovných 150 koní a nějakých 250 nM krouťák.

Co výbava?

Výbava je „highline“ v r-line paketu, takže to vypadá dobře a je to navíc hodně pohodlné. Jsem schopný s tím jet ze Zlína do Liberce, a když přijedu na místo, nechce se mi to auto vůbec dát z ruky. Pořád mám chuť jezdit.

Asi je to zbytečná otázka, ale řekni mi, jak jsi s autem spokojený?

Zatím maximálně! Auto funguje jak má, je to správně živé a se spotřebou kolem 7l je to prostě paráda. Zrcátka to má, volant, motor (smích). Teď tam mám 19-ti palcová kola. Měl jsem sice trochu strach, jestli to nebude moc tvrdé, ale podvozek si s tím dokonale poradil, takže i na těch velkých kolech si připadám jako v bavlnce.


Zkoušel jsi někdy měřit zrychlení 0-100 km/h?

Vím, že GTI to dává za 6,8 sekund a tohle by podle papírů mělo být jen o sekundu pomalejší, což je neuvěřitelné, na to že je to "jen" 1.4 TSI. Sám jsem to ale neměřil.

Prozradíš nám, kolik jsi s tím jel zatím nejrychleji?

Maximálně zatím asi 220 km/h a úplně v pohodě. Myslím si, že to zvládne víc. V techničáku je sice maximální rychlost 215 km/h, ale věřím že auto umí ještě o hodně víc.

Co spotřeba?

Jak jsem říkal, spotřebu mám 5 - 7 litrů na sto a záleží hodně na stylu jízdy. Dokážu jet i za 5l, ale samozřejmě můžu jet i za 9l, když na to opravdu šlapu. A mám na tom nalítáno něco kolem 7 tisíc, takže ten motor se ještě zajede.

Proč zrovna Volkswagen?

Především protože už jsem na něj tak nějak zvyklý. Za ty roky už je to třetí kus v mé garáži, nebo spíš co mi prošel pod rukama. Vždycky to byl Golf. Doma mám ještě „pětkovýho“ Golfa 1.4 TSI. Měl jsem i Mk5 GTI, ale právě toho jsem prodal a nahradil ho touhle sedmičkou.

Proč ne třeba Passata nebo nějaký jiný model?

Já jsem spíš na ta menší auta, hatchbacky. Takže s tímhle Golfem budu ještě chvíli spokojeně žít a vůbec mi to nevadí. Každá jízda v něm mě prostě baví a rád si do toho auta každý ráno sednu s pocitem, že mě čeká nějaká cesta a je jedno kam. Je pro mě důležité si jízdu užít, a to mi Golf dává. To je na něm vlastně to nejlepší.

 

Přihlášení