Motokáry v Brně

Chvíli nám to sice trvalo, ale konečně jsme se potkali také na menším srazu. Klidně by se dalo říci „plku“, jenže místo tradičního „plkání“ o autech jsme si užili za volantem motokár. Všechno se to přihodilo o jedné takřka slunečné sobotě v Brně, konkrétně 11. března.

Sraz byl naplánovaný na 13:00 na motokárách Boby v Brně hned vedle stejnojmenného hotelu. Já jako organizátor a strůjce celého tohoto setkání jsem dorazil o hodinu dříve, abych nachystal, co bylo potřeba a ujistil se, že obsluha motokár s námi počítá a dohodnuté věci nadále platí. Platily. S kolegou jsme se měli setkat ve dvanáct. O deset minut později jsem stále byl sám a kolega nikde. Tak mu volám a bylo mi řečeno, že tu je. Rozhlédnu se kolem sebe, ale ani jeho ani jeho auto nikde nevidím. Záhada je vyřešena rychle. Pár set metrů vedle jsou další motokáry a on jako jediný ze všech účastníků si místo konání spletl. Ostatní, musím pochválit, na místo dorazili na první dobrou.

Chvíli před začátkem mi zvonil telefon. Dušan. V kolik to začíná? Ve dvě nebo ve tři? Má odpověď, že za pár minut ho kupodivu nevyvedla z míry a okamžitě sedal do auta. To je srdcař! A 20 minut po začátku akce, kdy já měl přivítání a poděkování, že všichni přijeli, se Dušan objevil ve dveřích. Nic už tedy nebránilo tomu, aby se začalo jezdit.

Účastníky jsme rozdělili do skupin po čtyřech lidech. A musím říct, že i přes přátelskou atmosféru, byla ve skupinách cítit závodnická rivalita. Šlo přece jen o hodně – o pohár pro vítěze! Podle toho, jak lidé přicházeli z dráhy, na nich bylo vidět, že motokáry jsou fyzicky velmi náročné a nejvíc zabrat za ten den určitě dostaly ruce závodníků.

Během závodění bylo fajn pozorovat lidi, jak se spolu baví o všem možném. Od rodin po práci a koníčky. Auta byla samozřejmě až na prvním místě. Probrali jsme zkrátka všechno, co bylo potřeba a perfektně se zrelaxovali a pobavili. A o tom by ty malé srazy měli přece být. O tom, že ve svém volném čase vypnete z každodenních povinností. Po dvou hodinách ježdění jsme se už jen seřadili venku a vytvořili pár společných fotek. Nebylo nás moc, ale přijela auta malá i velká, nová i stará. A v nich hlavě super lidi. Za fotky bych rád poděkoval Šimonovi a Vy si je můžete prohlédnout ve fotogalerii. Nikdo naštěstí nikoho nenaboural a fotky jsou super. Těším se velmi brzy na další akci, zase v jiném městě. Možná právě v tom Vašem, tak pozorně sledujte náš web...

 

>Fotogalerie ZDE<

Přihlášení