Volkswagen Touran-nejprodávanější MPV

Touran v roce 2016 vystoupal s počtem více jak 112 000 nově prodaných vozů na pozici nejprodávanějšího MPV vozidla v Evropě. Na tuto metu navíc dosáhl poprvé v historii. Je to zkrátka populární Evropan...

Ve zkratce si zopakujme, co vlastně MPV znamená. MPV je označení pro víceúčelové auto, někdy se můžete setkat také s označením MUV z anglického multi-utility vehicle. Ve finále je to jen tajuplné označení pro větší rodinné auto. Jde vlastně o auto, které se podobá dodávce, ale je primárně určeno pro pohodlnou přepravu osob, psů, většího nákupu, dětských kočárků a vůbec všechno, co v běžném životě potřebujete převézt, se tam s největší pravděpodobností vejde.

Zpět k Touranu. S výsledky, které Volkswagen určitě potěšily, přišla společnost s názvem IHS Automotive. Nejnovější generace s označením All-Rounder se prodává ve více než 40 zemích po celém světě. Touran se také řadí mezi nejvíce účelové vozidlo z jakékoliv třídy. Například díky fold-flat sedadlům, což znamená, že sedadla lze sklopit do rovné plochy, lze získat zavazadlový prostor o velikosti až 834 litrů. A s tím už se dá opravdu pracovat.

Volkswagen také nedávno vylepšil funkci adaptivního tempomatu (ACC – Adaptive Cruise Control) včetně asistenta sledování pohybu před vozem a asistenta nouzvého brždění. Pro rodinný vůz pohybující se ve městě jde o jedny z nejdůležitějších prvků zvyšující bezpečnost a komfort posádky. Adaptivní tempomat nyní zvládá rozmezí rychlostí 30 až 210km/h (původně 30 – 160 km/h). Díky vylepšenému adaptivnímu tempomatu a automatické DSG převdovce se Touran v kolonách pohybuje téměř automaticky. Výbava v podobě tří zónové klimatizace a služba Car-Net už je samozřejmostí. Najdeme tu ale i Cam Connect, což je možnost propojit GoPro kameru snímající zadní prostory vozu, abyste při jízdě mohli pohodlněji kontrolovat například Vaše děti pouhým pohledem na display infoteinmentu před vámi.

Není pochyb, proč tohle auto vyhrálo. Je to prostě další úspěšná vlajková loď z fabriky Volkswagen.

DB2015AU01104 small.JPG

DB2015AU01108 small.JPG

DB2015AU01101 small.JPG

Přihlášení