Nabíjejte své elektromobily rychleji u Auto Jarov

Elektromobil je – ať už se nám to líbí nebo ne – jednoznačně budoucností automobilového průmyslu. Ať už za tímto vývojem stojí tenčící se zásoby ropy, větší důraz na ochranu životního prostředí nebo přirozený technologický vývoj. Pokud jde o možnosti dobíjení svého vozu, je typický uživatel elektromobilu u nás zatím spíše konfrontován s nerudovským dilematem „Kam s ním?“

Byť znalost funkčního prototypu elektromotoru použitelného pro pohon automobilů sahá hluboko do minulého století, budoucnost má tento pohon teprve před sebou. A víme, že Volkswagen chce být jedním z nejsilnějších průkopníků této technologie pro masové využití v automobilovém průmyslu. Jednou z přirozených překážek rozvoje je však v tuto chvíli možnost dobíjet elektromobil stejně pohodlně, jako mohou majitelé vozidel se vznětovými či spalovacími motory tankovat palivo v husté síti čerpacích stanic.

Ve spolupráci s Elektromobilitou ČEZ tak autorizovaný prodejce a servis vozů Volkswagen v Praze, společnost Auto Jarov, zřídila na svých pobočkách hned dvě veřejně přístupné rychlonabíjecí stanice. V současnosti se jedná o dvě z pěti nejmodernějších stanic v ČR vůbec. Nabíjecí stanice naleznete na pobočkách Auto Jarov na ulici Osiková 2, Praha 3 a Vídeňská 126, Praha 4 – Kunratice.

Nové rychlonabíjecí stanice v areálu prodejce Auto Jarov jsou standardně vybaveny konektory DC dle nabíjecích standardů CHAdeMO a CCS, které umožňují proces nabíjení s výkonem až 50 kW. Dále je k dispozici nabíjení AC (střídavým proudem) se standardním konektorem (zásuvkou) Mennekes, který zvládne nabíjení s výkonem až 22 kW. Nabíjení stejnosměrným proudem pomocí konektorů DC zajistí dosažení 80 % kapacity akumulátoru elektromobilu za 20 až 30 minut.

Elektromobilita ČEZ buduje síť rychlonabíjecích stanic v České republice od roku 2012 a v současnosti provozuje nejrozsáhlejší síť zařízení pro veřejné nabíjení elektromobilů. Kromě 23 rychlonabíjecích stanic mají řidiči ekologicky poháněných vozidel k dispozici i 50 stanic tzv. normálního nabíjení. Nabíjení je zpoplatněno na bázi paušálních plateb a při využívání celé sítě nabíjecích stanic Elektromobilita ČEZ se uživatel před nabíjením identifikuje kartou RFID.

Volkswagen v současnosti nabízí k prodeji dva ryzí elektromobily – eUP! a e-Golf – a dva modely s hybridním pohodnem s možností externího nabíjení – Golf GTE a Passat GTE. Jen pro zajímavost připojujeme, že v minulém roce bylo v ČR registrováno 91 nových osobních automobilů s elektrifikovaným pohonem, což řadí Volkswagen mezi tuzemskou špičku v tomto novém segmentu na trhu.

eup egolf

Přihlášení