Máte představu o cestování v roce 2028? Volkswagen ano

Přemýšleli jste někdy nad tím, co se bude na cestách prohánět za pět, deset, nebo dvacet let? Automobilka Volkswagen ano a jelikož nezůstala jen u přemýšlení, s radostí vám představujeme koncepty Ego, One a Room.

Nad vozy budoucnosti se v automobilovém prostředí diskutuje často, nicméně detailnějších návrhů a obrázkových ilustrací je málo. Tento fakt dělá kolekci tří vozů, které Volkswagen v rámci své futuristické vize představil, o to cennější.

Při sestavování edice si dali ve VW několik cílů, mezi které patří například zachování co největšího komfortu, eliminace bezpečnostních rizik nebo vytvoření atraktivních modelů, které jsou inovativní a užitečné zároveň.

Od doby, kdy Volkswagen přišel se svou představou o cestování v roce 2028 již uplynulo několik let, nicméně koncepty Ego, One i Room si stále zasluhují pozornost. Komu by se přece nelíbilo, kdyby vozidla byla schopna běžně komunikovat s ostatními automobily, se semafory nebo kdyby prostřednictvím inteligentních systémů sama nalezla volné místo k parkování?

Koncept Volkswagen Ego

Pokud jste zastánci rychlejší jízdy a sportovních prvků, zbystřete. Ego je totiž vizí o lehkém a zároveň vysoce výkonném dvoumístném kupé s inovativním interiérem.

Vyklápějící dveře do výšky, futuristické sedačky, software k detekování rizika a varování před blížícím se nebezpečím, čelní sklo s displejem zobrazujícím ty nejdůležitější informace, to je několik položek z výbavy Ega.

Koncept Volkswagen One

Designéři a vývojáři z Wolfsburgu mysleli také na co nejrychlejší a nejefektivnější cestování v přeplněném městě. Model One totiž představuje jednomístnou tříkolku, která by měla vynikat nejenom svou skladností, ale také ekologičností.

Volkswagen chce prostřednictvím konceptu One připomenout, že vozidla s nízkými emisemi mohou být fascinující a praktické zároveň.

Koncept Volkswagen Room

Na své si přijdou i příznivci většího prostoru, a to díky modelu Room. Interiér vozu je přizpůsoben tak, aby se co nejvíce podobal obývacímu pokoji. Volkswagen tím reaguje na požadavky cestujících, kteří by chtěli dělat v autě to, co dělají doma nebo ve své kanceláři. Tomu jsou přizpůsobeny například i sedadla, které se dají otáčet o 180 stupňů, takže můžete čas v autě strávit aktivněji.

Ovládání vozů prostřednictvím počítače nebude podle Volkswagenu ničím neobvyklým, stejně jako například holografické displeje, které budou řidičům stále více usnadňovat situaci. Dále je v plánu snížení počtu dopravních nehod a dalších komplikací na cestách, a to prostřednictvím propojení jednotlivých vozů přes síť.

Co se týče používání fosilních paliv, ty budou podle Volkswagenu vytlačeny kombinací elektrické energie a biopaliv, takže z výfuku se dočkáme jen vodní páry.

Zdroj: Volkswagen

Přihlášení