Od května 2015 běží předprodej nových modelů Caddy

Dne 6. května 2015 zahájil Volkswagen předprodej již čtvrté generace kompaktních vozů Caddy a Caddy Maxi. Tyto modely jsou vhodné jak pro městskou rozvážkovou dopravu, tak jako spolehlivé rodinné MPV.

Se sériovou produkcí nových modelů Caddy se začalo již v první polovině roku 2015 v polské Poznani. Jubilejním vyrobeným vozem byl Caddy Highline s motorem 2.0 TDI (75 kW) a od té doby se výrobní linky takřka nezastaví. Souběžně s příchodem nové verze byla v Poznani ukončena produkce minulého typu.

Nový Caddy sice vychází z podobné platformy jako jeho předchůdce, ovšem disponuje navíc moderními prvky. Jens Ocksen - předseda představenstva poznaňského závodu potvrzuje, že: "čtvrtá generace oblíbeného městského dodávkového vozu a rodinného MPV byla zdokonalena ve všech oblastech. Naše dlouholeté zkušenosti s výrobou tohoto modelu zajistí i v budoucnosti nejvyšší kvalitu pro naše zákazníky."

A jak konkrétně vypadá ono zdokonalení ve všech oblastech, které pan Jens Ocksen zmínil? Zaujmout může například fakt, že prostřednictvím nových vznětových motorů se ušetří až 1,2 litru nafty na 100 kilometrů. Všechny čtyři typy vznětových motorů TDI jsou dvoulitrové čtyřválce a nabízejí výkon v rozmezí od 55 - 110 kW.

Dále vás jistě potěší, že na všechny modely se vztahuje čtyřletá záruka, která se člení na dvouletou od výrobce (bez jakéhokoliv omezení ujetých km) a dvouletou od importéra (hranice 150 000km).

Zájemci o osobní verzi vozidla Caddy si budou moct vybrat ze tří kategorií výbavy - Trendline, Comfortline a Highline (ozdobená mimo jiné i chromovanou tyčí, která se táhne po celé zádi). Ty nejmodernější motory vozů Caddy splňují emisní normu označovanou jako Euro 6 a dosahují nízké spotřeby a zároveň mimořádné síly.

Podle toho, jaký motor si vyberete, lze jednotlivé typy kombinovat s 5-ti stupňovou, potažmo 6-ti stupňovou převodovkou nebo s dvouspojkovou DSG převodovkou o šesti, respektive sedmi převodových stupních.

Výbavu čtvrté generace tvoří pochopitelně i celá řada asistenčních systému, která zahrnuje Front Assist pro sledování okolí nebo City Brake k nouzovému brzdění. Pokud by vám klasická výbava nestačila, můžete vybírat i z nadstavby - Light Assist (pro dálkové světlomety), Park Assist (pro bezpečné parkování), automatická regulace odstupu a dále je k dispozici asistent Driver Alert, jehož doménou je rozpoznání únavy řidiče.

Jestli se ptáte, jak přesně takový asistent funguje, tak jde o systém, který na zaregistrování odchylky (změna v držení volantu nebo jiná anomálie v chování řidiče) reaguje optickým nebo akustickým signálem doporučujícím přestávku.

Na Caddy Generation Four vás jistě okouzlí ostré tvary, které se promítají jak do interiéru, tak exteriéru. Dále bi-xenonové světlomety, nové nárazníky, upravená přední maska a nezaměnitelný charakter dotváří také kola. Ty jsou vyrobeny ze slitiny zvané "Madrid," která vyniká svou lehkostí. Nově také naleznete na zadní části vozu malý spoiler, ve kterém je integrováno třetí brzdové světlo.

Verze Caddy Maxi je ve srovnání s klasickým modelem Caddy prodloužená o 47cm, takže nákladový prostor disponuje zvýšeným objemem 3,2 m³. Přidanou hodnotou tohoto modelu jsou také praktické boční posuvné dveře a vyklápějící dveře u nákladového prostoru.

Převoz, nakládání a vykládání rozměrově většího zboží a předmětů už díky Caddy Maxi nemusí činit takový problém jako dřív. Ve všech délkách vozu lze také využít pětimístného i sedmimístného uspořádání sedadel, avšak s výjimkou verze BlueMotion - ta je k dostání pouze jako pětimístná.

Co se týče ceny, čtvrtá generace vozů Caddy startuje na 325 858Kč. Přesně tolik stojí skříňový vůz s motorem 1.6 TDI a 55kW, ovšem divizní ředitel Volkswagenu Jan Procházka předpokládá, že: "největší zájem budou mít zákazníci o oblíbenou osobní verzi Caddy 2.0 TDI/75 kW Trendline, jejíž cena začíná na 407 366Kč bez DPH."

Model Volkswagen Caddy si doposud vysloužil mnoho ocenění, a to zejména díky své všestrannosti a užitným vlastnostem, které ocění jak firemní pracovníci, tak soukromí uživatelé. Jenom za rok 2014 se na území České republiky registrovalo přes 1 500 nových vozů této značky a cílem Volkswagenu je navázat na tento úspěch i se čtvrtou generací.

Kompletní ceníky a detailnější popis všech technických parametrů jednotlivých modelů čtvrté generace si můžete prohlédnout zde.

Zdroj: Volkswagen

Přihlášení