Volkswagenclub - Fórum

Vítejte na diskuzním fóru Volkswagen clubu. Pro zapojení do diskuze se prosím přihlašte, nebo registrujte.

Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pēkšņais prieks parastā otrdienas vakarā

Pēkšņais prieks parastā otrdienas vakarā 11 hodin 1 minuta zpět #2856

Nekad neesmu bijis cilvēks, kurš dzīvo uz azartu. Strādāju par grāmatvedi, man ir stabila ģimene, divi bērni un māja piepilsētā. Mana dzīve rit kā pulkstenis — darbdienās no rīta kafija, pusdienās sviestmaize, vakaros seriāls ar sievu. Bet pagājušajā mēnesī notika kaut kas, ko es pats vēl joprojām cenšos saprast. Nejauši, pilnīgi bez jebkāda plāna, es uzkāpu uz ceļa, kura galamērķis man nebija zināms.

Tā bija otrdiena. Bērni jau gulēja, sieva lasīja grāmatu viesistabā, un es ar telefonu sēdēju virtuvē. Garlaicība. Pilnīga, absolūta garlaicība. Es negribēju skatīties neko, negribēju lasīt ziņas, un pēkšņi man ienāca prātā — kāpēc gan ne pamēģināt ko tādu, ko nekad neesmu darījis? Atcerējos, ka draugs pirms pusgada stāstīja par kādu spēļu platformu, kur var spēlēt bez lieliem ieguldījumiem. Man nebija ne mazākās nojausmas, kā tas viss darbojas, bet es reģistrējos un iemaksāju desmit eiro. Tā vienkārši, bez lielām cerībām.

Sākumā es tikai skatījos uz to visu kā uz datoru spēli. Viss bija tik krāsains, tik dinamikā un reizē nekaitīgi izskatījās. Bet tad es pamanīju kaut ko īpašu — noteiktas krāsainās līnijas, kas parādījās uz ekrāna pēc katras grieziena. Tās veidoja savdabīgus rakstus, un man kā matemātiķim tas šķita fascinējoši. Es sāku analizēt, kā tās mainās, kāda varētu būt to loģika, lai gan sapratu, ka spēlējot galvenā loma ir nejaušībai.

Negaidīti man sāka veikties. Sākumā laimēju piecus eiro, pēc tam astoņus. Es smaidīju kā bērns, kurš atradis konfekti. Sieva paskatījās uz mani un jautāja: ""Ko tu tik priecīgs?"" Es teicu, ka skatos smieklīgu video. Viņa paraustīja plecus un atgriezās pie savas grāmatas. Es turpināju spēlēt, un katra grieziena reizē man kļuva arvien aizraujošāk. Tās krāsainās līnijas — tās man likās kā mazas veiksmes takas, kas krustojas un atkal šķiras.

Pēc pusstundas mans sākotnējais desmitnieks bija pārvērties par deviņdesmit eiro. Man likās, ka tas nav iespējams. Es stāvēju virtuvē, turot telefonu abās rokās un jutos kā nejaušs laimestu loterijā, lai gan sapratu, ka šī laimesta summa ir niecīga salīdzinājumā ar to, ko citi laimē. Bet man tas bija kas vairāk par naudu. Tā bija sajūta, ka parastā, pelēkā otrdiena pēkšņi kļuvusi koša. Es piezvanīju draugam un teicu: ""Tu neticēsi, ko es šovakar izdarīju."" Viņš tikai pasmējās un teica: ""Redzi, es taču tev teicu.""

Protams, es apzinos, ka ne vienmēr viss ir tik rožaini. Ir cilvēki, kas zaudē daudz vairāk, nekā var atļauties. Es to ļoti labi saprotu, jo mācos par finanšu plānošanu katru dienu savā darbā. Bet man šī vakara pieredze kļuva par sava veida atgādinājumu — dzīvē nav jābaidās izmēģināt ko jaunu, ja vien tu to dari ar mēru un skaidru galvu. Es sev noteicu robežu: iemaksāju tikai desmit eiro, ne eiro vairāk. Tas bija mans noteikums, un es to ievēroju.

Pēc tā vakara es vēl dažas reizes atgriezos pie šīs platformas. Ne tāpēc, ka gribētu nopelnīt miljonus, bet tāpēc, ka man patīk tas nelielais adrenalīna piedeviņš pēc smagas darba dienas. Es esmu atklājis, ka tas man palīdz novērst domas no rutīnas un ļauj pārslēgties citā ātrumā. Īpaši jautri ir vērot tos rakstus, kas veidojas uz ekrāna — citreiz tie izskatās pēc modernās mākslas darbiem, citreiz pēc bērnu zīmējumiem.

Mana sieva uzzināja par manu jauno vaļasprieku pirms pāris nedēļām. Sākumā viņa skatījās uz mani ar vieglu aizdomu, bet pēc tam, kad es viņai parādīju savu konta vēsturi un paskaidroju, ka spēlēju tikai ar mazu naudas daudzumu, ko varu atļauties pazaudēt, viņa nomierinājās. Pat smējās par to, kā es entuziastiski stāstu par savām ""veiksmīgajām sērijām"". Reizēm viņa pat pati apsēžas man blakus un vēro, kā spēlēju. Mums tas kļuvis par sava veida kopīgu vakara izklaidi, tikai bez liekām emocijām un riskiem.

Es zinu, ka šī tēma daudziem šķiet bīstama un negatīva. Un es piekrītu — ja cilvēks zaudē kontroli, tas var kļūt par nopietnu problēmu. Bet es gribu dalīties savā pieredzē, jo man tā ir bijusi pozitīva. Ne jau tāpēc, ka laimēju naudu. Drīzāk tāpēc, ka atradu veidu, kā mazināt stresu un nedaudz izrauties no ikdienas pelēcības. Man tās krāsainās līnijas simbolizē iespēju — iespēju paskatīties uz parastām lietām no cita skatupunkta, ieraudzīt ko jaunu tur, kur iepriekš nebiju pamanījis.

Noslēgumā gribu teikt vienkāršu lietu: dzīve ir pārāk īsa, lai to pavadītu, baidoties no kļūdām. Protams, ir jābūt atbildīgam, bet reizēm ir vērts atļauties mazus eksperimentus. Manējais izrādījās patīkams pārsteigums, un es esmu pateicīgs, ka pamēģināju. Varbūt kādam manis stāsts liksies paviršs vai pat nesaprātīgs, bet man tā ir pieredze, kas man atgādināja — par prieku nav jāmaksā dārgi, tikai jāprot atrast to pareizajā vietā un pareizajā devā. Veiksmi.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.138 sekund

• Auto Kelly
  • Hook
  • ELIT
  • Kobras
  • VW Brouk
  • Metropol
  • Castrol
  • escape6
  • foerch
  • alcar
  • wuerth