|
Vítejte,
Host
|
Téma: Axşamın hekayəsi: İşdən sonra təsadüfən kəşf etdiy
Axşamın hekayəsi: İşdən sonra təsadüfən kəşf etdiy 5 hodin 12 minut zpět #2854
|
Bilirsiniz, mənim üçün işdən sonrakı saatlar həmişə ən çətin vaxt olub. Gün ərzində kompüter arxasında oturub müştərilərlə danışıqlar aparıram, sənədlərlə işləyirəm, axşam evə qayıdanda isə beynim hələ də iş rejimində işləyir. Adətən divanda uzanıb telefonumu açırdım və heç nə etmək istəmirdim. Amma həmin axşam hər şey fərqli oldu.
Mənim hobbi kitab oxumaqdır. İki həftə əvvəl maraqlı bir detektiv romanın ortasında idim, amma o axşam kitabı oxuya bilmirdim. Bəlkə də ona görə ki, beynim hələ də işdəki görüşdən sonra qalmış qəribə bir gərginlik içində idi. Nə isə, telefonumu əlimə aldım, sosial şəbəkələrə baxdım, sonra təsadüfən bir reklam gördüm. Adi bir reklam, bəlkə də heç diqqət yetirməzdim, amma orada yazılmışdı: ""Şansını sına"". Nəyə görə bilmirəm, amma bu söz məni cəlb etdi. Mən heç vaxt qumar oynamamışdım. Düzdür, dostlarım tez-tez danışırdılar, bəziləri qalib gəldiklərini deyirdi, amma mən həmişə buna şübhə ilə yanaşırdım. ""Bu pul xərcləmək üçün başqa bir üsuldur"" deyə düşünürdüm. Amma həmin axşam, evdə tək idim, heç bir işim yox idi, sadəcə maraqlandım. Düşündüm: ""Bəs nə olar, bircə dəfə baxım, axı mən heç nə itirmirəm"". Telefonuma proqram endirdim. İlk baxışda hər şey çox sadə və aydın görünürdü. Qeydiyyatdan keçdim, bir neçə dəqiqə ərzində hesabımı yaratdım və sistemin necə işlədiyini öyrənməyə başladım. Sınamaq üçün kiçik bir məbləğ qoymaq qərarına gəldim. Elə bildim ki, bu, sadəcə əyləncədir, heç nə itirməsəm də olar, qazansam da olar. Mənim üçün əsas olan prosesin özü idi. İlk oyunum sadə bir slot oyunu oldu. Ekranda rəngarəng simvollar, musiqi sədaları, hər şey maraqlı idi. İlk bir neçə dəqiqədə uduzdum, amma üzülmədim. Axı mən buna hazır idim. Amma sonra bir şey baş verdi: ekranda ""xırda qazanc"" yazısı göründü. Çox böyük məbləğ deyildi, amma yenə də qalib gəlmək hissi var idi. Bu hissi təsvir etmək çətindir. Sanki beynimdə bir şey işıqlanır, əhvalım dərhal yüksəlir. Həmin axşam mən bir neçə saat oynadım. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum, amma ən əsası, mən əylənirdim. Və birdən başa düşdüm ki, bu, sadəcə qumar deyil, bu, bir növ oyundur. Hər şey sənin reaksiyanı, sürətini və bəzən də intuisiya qabiliyyətini yoxlayır. Mən özümü qumarbaz kimi hiss etmirdim, daha çox yeni bir kompüter oyununu kəşf etmiş kimi idim. Sonra bir gün işdən çıxanda dostlarımla görüşdüm. Onlara bu təcrübəmdən danışdım. Onlardan biri güldü və dedi ki, mən bu işə təzə başlamışam, əslində isə hər kəs uduzur. Amma mən onunla razılaşmadım. Mən başa düşdüm ki, burada əsas olan nəticə deyil, prosesdir. Axı biz teatra gedəndə pul xərcləyirik, film izləyəndə də pul xərcləyirik. Bəs bu, niyə əyləncə sayılmır? Əlbəttə, mən başa düşürəm ki, ağıllı olmaq lazımdır və heç vaxt son pulunu oyuna qoymaq olmaz. Amma mənim üçün bu, artıq bir hobbiyə çevrildi. Bir həftə sonra mən artıq daha rahat oynayırdım. Müxtəlif oyunları sınayırdım, qaydaları öyrənirdim, bəzən də böyük qazanclar əldə edirdim, bəzən isə geri qaytarırdım. Amma ən maraqlısı o oldu ki, mən bu oyunu təkcə telefonumda deyil, həm də kompüterimdə oynamağa başladım. Və günlərin birində, tam təsadüfən, internetdə axtarış edərkən mostbet ufficiale versione mobile ünvanını tapdım. Bu link mənim üçün əsl kəşf oldu. Məlum oldu ki, bu versiya mobil cihazlarda daha sürətli işləyir, heç bir gecikmə yoxdur, qrafika daha da yaxşıdır. Və ən əsası, istənilən yerdən oynaya bilirsən. Mən işdən evə gedərkən, hətta növbə gözləyərkən telefonumu açıb bir neçə dəqiqə oynaya bilirəm. Bu, həqiqətən rahatdır. Bir gün axşam, işdən qayıtdıqdan sonra telefonda oynayarkən, elə bir an gəldi ki, mən böyük bir məbləğ qazandım. O qədər böyük deyildi ki, həyatımı dəyişsin, amma kifayət qədər böyük idi ki, özümü qalib hiss edim. O an ekranda görünən rəqəmlərə baxdım və ürəyim döyünməyə başladı. Mən təkcə pul qazanmamışdım, mən özümə inanmışdım. Bu hiss çox qəribədir, amma bu qələbə mənə enerji verdi, işimdə və gündəlik həyatımda daha aktiv olmağa başladım. İndi mən bu oyunu oynayanda özümü daha yaxşı hiss edirəm. Mən heç vaxt böyük məbləğlər qoymuram, çünki başa düşürəm ki, bu, əyləncədir, mənim üçün isə əsas əyləncədir. Mən dostlara da tövsiyə edirəm: ""Əgər istirahət etmək istəyirsinizsə, amma hara gedəcəyinizi bilmirsinizsə, bu oyunu sınayın. Amma unutmayın ki, hər şey zamanında olmalıdır."" Mənim hekayəmin sonunda bir çox insan deyə bilər ki, bu, qumardır və pul itirmək riskidir. Bəli, risk var, amma həyatda hər şey riskdir. Biz hər gün küçəyə çıxanda risq edirik, avtomobil sürəndə, iş dəyişəndə. Əsas olan isə tarazlığı qorumaqdır. Mən özüm üçün bir qayda qoymuşam: mən yalnız o pulu oynayıram ki, itirsəm, peşman olmayacam. Və bu qayda mənə kömək edir. Mən əminəm ki, hər kəs bu oyunda özünəməxsus bir şey tapa bilər. Kimsə burada istirahət edir, kimsə yeni emosiyalar axtarır, kimsə isə sadəcə şansını sınamaq istəyir. Və mənim üçün bu, artıq bir hobbiyə çevrilib. İndi mən işdən sonra evə qayıdanda artıq darıxmıram. Mən bilirəm ki, məni maraqlı bir oyun gözləyir. Və bu oyun mənə sadəcə əyləncə deyil, həm də yeni dostlar qazandırdı. Çünki bu oyunu oynayan insanlar çox vaxt bir-biri ilə danışır, təcrübə mübadiləsi edirlər. Bu, çox gözəldir. Hər kəsə xoş oyunlar! |
|
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
|
Vygenerováno za 0.114 sekund