|
Vítejte,
Host
|
Téma: Viena vakara laimes spēle, kas pārvērtās par atmiņ
Viena vakara laimes spēle, kas pārvērtās par atmiņ 2 dní 10 hodin zpět #2846
|
Es strādāju par mārketinga speciālistu lielā uzņēmumā, un darba dienas bieži vien ir pilnas ar tikšanām, termiņiem un bezgalīgu vēstuļu plūsmu. Pirms mēneša bija tipiska piektdiena — nogurums līdz kaulam, bet vēlēšanās pēc kaut kā savādāka, jauna. Mājās atnācu ap septiņiem, ielēju sev tasi tējas un, kā ierasts, iegrimu telefonā. Sociālie tīkli, ziņas, tad pēkšņi — reklāma. Kāda reklāma mani uzrunāja ar frāzi par azartu un iespējām. Es neesmu tāds cilvēks, kurš regulāri spēlē, bet šoreiz kaut kas iekšā sakustējās. Varbūt tā bija vienkārša ziņkāre, varbūt vēlme izmēģināt kaut ko jaunu, lai izkliedētu pēc darba palikušo spriedzi. Es atvēru pārlūku, ierakstīju meklētājā un nonācu tieši tur.
Pirmajā brīdī mani pārsteidza dizains – viss izskatījās svaigs, dinamisks, bez liekām detaļām. Man nevajadzēja ilgi domāt, lai reģistrētos. Dažas minūtes, un es jau biju iekšā. Sāku ar mazumiņu, tikai desmit eiro, ko biju atlicis kādam neplānotam pirkumam. Man likās – nu, iztērēšu, ja zaudēšu, bet vismaz būs pārdzīvojums. Es sāku ar spēļu automātiem, izvēloties kādu ar tropu tēmu – palmas, flamingo, dzirdama maiga mūzika. Sākumā viss ritēja mierīgi. Uzvaras bija niecīgas, bet tās pacēla noskaņojumu. Pēc apmēram piecpadsmit minūtēm pamanīju, ka esmu nopelnījis apmēram trīsdesmit eiro. Tas likās neticami. Es domāju: ""Tas taču ir tikai sākums, varbūt varu vēl mēģināt."" Bet mans prāts teica: ""Stop, paņem, kas tev ir."" Tomēr kaut kāda iekšēja degsme mani piespieda turpināt. Pārsteidzoši, bet es sāku zaudēt. Desmit eiro, tad vēl pieci. Bija brīdis, kad es paliku tikai pie starta summas, bet tad kaut kas notika. Ekranā iemirdzējās uzraksts par bonusa spēli. Es nospiedu pogu, un sākās īsts adrenalīns. Rullīši griezās, griezās, un manas acis bija pielipušas pie ekrāna. Pēkšņi – simbola pēc simbola, tie sāka sakrist. Es nespēju noticēt, bet beigās izrādījās, ka esmu laimējis 250 eiro. Mana sirds dauzījās kā traka. Es atceros to sajūtu – rokas trīcēja, un es nevarēju nosēdēt uz vietas. Es piecēlos, pastaigāju pa istabu, tad atkal apsēdos. Tas nebija milzīgs džekpots, bet man tas šķita kā uzvara, kā pierādījums tam, ka veiksme var būt manā pusē. Nākamās stundas laikā es spēlēju vēl, bet jau apzinātāk. Es iemācījos, ka nav jāsteidzas, ka dažreiz labāk ir paņemt pauzi. Un, lūk, es atkal uzvarēju – 80 eiro. Kopā tajā vakarā es biju nopelnījis apmēram 330 eiro, kas man likās kā neliels brīnums. Bet pats interesantākais notika nākamajā dienā. Es pamodos un sapratu, ka vēlos atkārtot to sajūtu. Tomēr mans veselais saprāts teica: ""Nedari to pašu kļūdu."" Es nolēmu, ka spēlēšu tikai tad, kad būšu labs garastāvoklis un tikai ar nelielu summu. Tā es izveidoju savu pirmo pozitīvo pieredzi. Es sāku lasīt forumus, runāt ar draugiem, kuri arī reizēm spēlē. Viens no viņiem man ieteica paskatīties uz to no citas perspektīvas – nevis kā uz veidu, kā nopelnīt, bet kā uz izklaidi. Kad es to pieņēmu, spēle kļuva daudz patīkamāka. Es sāku novērtēt mazos momentus – kad pēc ilga pārtraukuma atgriežos un uzreiz saņemu patīkamu pārsteigumu. Tā es pamanīju, ka manā dzīvē parādījās kāds jauns elements, kas ienes prieku bez stresa. Protams, es nespēlēju katru dienu, dažreiz ir nedēļas bez spēlēšanas, bet, kad es to daru, es zinu savas robežas. Manuprāt, galvenais ir atrast līdzsvaru. Es vienmēr atceros to piektdienas vakaru, kad sāku ar desmit eiro un beidzu ar prieku. Tagad, kad man ir brīvs vakars, es dažreiz atveru portālu un pavadu stundu, spēlējot un atpūšoties. Es negaidu no tā naudu, bet tā ir iespēja izklaidēties un, jā, dažreiz arī nopelnīt. Nesen es pat izmēģināju jaunu spēli ar kovboju tēmu – tā bija aizraujoša. Bet pats foršākais ir tas, ka es iemācījos kontrolēt savas emocijas. Kad zaudēju, es vienkārši atceros to uzvaru un smaidu. Man nav jābūt miljonāram, lai justos laimīgs, bet tie mazie brīži, kad vavafs parādās ekrānā un nes uzvaru, ir neatkārtojami. Vēl viens piemērs – pirms nedēļas es spēlēju vakarā pēc smagas dienas. Bija nogurums, es gribēju tikai atslēgties. Un, lūk, pēc dažiem griezieniem es laimēju 50 eiro. Tas nebija liels, bet tas mainīja manu vakaru. Es domāju: ""Cik forši, ka dzīvē ir tādas nejaušības."" Es nopirku sev labu grāmatu un pasūtīju picu. Tas ir tas, ko es saucu par pozitīvu pieredzi – nevis nauda pati par sevi, bet tas, kā tu to izmanto. Man patīk, ka šīs spēles sniedz iespēju pārsteigt sevi. Es atceros, kā vienu reizi stāstīju savam kolēģim par šo pieredzi, un viņš smējās, sakot: ""Tu esi kļuvis par īstu spēlmani."" Bet es atbildēju: ""Nē, es esmu kļuvis par cilvēku, kurš prot izbaudīt mirkļus."" Tagad es bieži domāju par to, kā šī nejaušā reklāma mainīja manu skatījumu. Es neesmu kļuvis par atkarīgo, bet es esmu iemācījies novērtēt risku un atlīdzību. Varbūt daudzi saka, ka tas ir slikti, bet es uzskatu, ka, ja tu spēlē ar veselo saprātu, tas var būt pat izglītojoši. Tu iemācies pārvaldīt budžetu, pieņemt lēmumus un, galvenais, nepadoties emocijām. Mans padoms – nekad nespēlē ar pēdējo naudu un vienmēr atceries, ka galvenais ir prieks. Jo, kad es skatos uz to no šī skatu punkta, es redzu tikai pozitīvus mirkļus. Un tieši tāpēc es varu teikt, ka šī pieredze ir bijusi vērtīga. Es ceru, ka arī citi atradīs šo līdzsvaru un sapratīs, ka spēle var būt daļa no patīkamas atpūtas, nevis problēma. Bet, protams, vienmēr jāatceras – galvenais ir būt atbildīgam. |
|
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
|
Vygenerováno za 0.120 sekund