|
Vítejte,
Host
|
Téma: Vavada bonus code’i lugu ehk kuidas ma leidsin oma
Vavada bonus code’i lugu ehk kuidas ma leidsin oma 8 hodin 19 minut zpět #2831
|
Ma ei ole kunagi olnud inimene, kes otsib lihtsaid lahendusi. Vastupidi – mulle meeldib asju keeruliseks teha. Olen insener, nii et see on minu olemuses. Kui mul on vaja midagi parandada, siis ma võtan lahti kogu konstruktsiooni, analüüsin iga detaili ja panen kõik uuesti kokku, tavaliselt paremini kui algselt. Mu naine ütleb, et ma isegi hommikukohvi valmistan liiga teaduslikult – mõõdan temperatuuri, kaalun ubasid ja jälgin kella. Ja tal on õigus.
Aga see lugu algas ühel pühapäeva õhtul, kui ma olin sunnitud lihtsalt istuma ja mitte midagi tegema. Mu naine oli lapsed vanavanemate juurde viinud, ja ma olin kodus täiesti üksi. See oli esimene kord kuude jooksul, kui ma ei pidanud midagi parandama ega lahendama. Ja tead mis? See ajas mind peaaegu hulluks. Ma kõndisin toast tuppa, vaatasin lakke, istusin diivanile, tõusin püsti, läksin kööki, avasin külmkapi, sulgesin külmkapi, läksin tagasi diivanile. Ma olin nagu puuris loom. Mu aju oli harjunud pidevalt töötama, ja nüüd, kui tal polnud ühtegi probleemi lahendada, hakkas ta iseendale probleeme otsima. Istusin arvuti taha ja hakkasin sirvima. Leidsin mõne uudise, lugesin need läbi, aga need olid liiga igavad. Leidsin mõne teadusartikli, aga sellest ei piisanud. Mul oli vaja midagi, mis hoiaks mu aju hõivatud, aga samas ei nõuaks liigset pingutust. Siis meenus mulle mu kolleeg Andres. Andres on ka insener, aga temast pisut teistsugune – ta on alati rõõmsameelne, alati valmis midagi uut proovima. Ta oli kord rääkinud, et vahel, kui tal on igav, mängib ta mõnda online kasiinos. Ma olin siis mõelnud, et see on veidi kummaline hobi insenerile, aga ma ei öelnud midagi. Aga sel pühapäeval ma mõtlesin, et miks mitte proovida. Mitte sellepärast, et ma tahtsin raha võita, vaid sellepärast, et ma tahtsin näha, kuidas see süsteem töötab. Lõppude lõpuks, ma olen insener – mulle meeldib uurida, kuidas asjad funktsioneerivad. Kirjutasin otsingusse, mida Andres oli maininud, ja leidsin enda eest vavada bonus code pakkumisega lehe. See tundus huvitav – mingid boonused, mingid võimalused. Ma olin alati olnud veidi skeptiline selliste asjade suhtes, aga mu teaduslik uudishimu võitis. Registreerisin end, ja siis ma märkasin seda – välja, kuhu pidi sisestama koodi. See oli nagu mõistatus. Ma olin terve oma karjääri veetnud koodide ja paroolidega tegeledes, ja see tundus nagu uus väljakutse. "Hea küll," mõtlesin, "ma leian selle koodi." Ma otsisin veidi, leidsin mõne saidi, kus jagati boonuskoode, ja proovisin mõnda. Mõned ei töötanud, mõned andsid väikese summa. Lõpuks leidsin ühe, mis tundus paljulubav, ja sisestasin selle. See aktiveeris mingi boonuse, mis andis mulle natuke lisaraha mängimiseks. Hakkasin mängima. Valisin mängu, mis tundus kõige huvitavam – mingi slott, mis meenutas vana filmi teemat. Alguses ma lihtsalt vaatasin, kuidas rattad keerlevad, püüdes mõista algoritmi. Kas see on tõesti juhuslik? Kuidas see töötab? Ma tahtsin leida mustrit. Ja siis, umbes poole tunni pärast, ma leidsin selle. Mitte mustrit mängus, vaid mustri enda sees. Kui ma lõpetasin mõtlemise ja hakkasin lihtsalt mängima, siis see töötas. Ma panustasin väikeste summadega, mitte liiga suurtega, aga piisavalt, et tunda elevust. Ja siis juhtus see. Üks hetk ma panustasin, rattad hakkasid keerlema, ja ekraanile ilmus kombinatsioon, mis pani mu silmad laiaks. Ma ei suutnud alguses aru saada, mis juhtus – sümbolid, mida ma polnud varem näinud, ilmusid kõik korraga, ja mu kontol olev summa kasvas mitu korda. Ma istusin toolil nagu naelutatud. See polnud hiiglaslik võit, aga see oli piisav, et mu inseneri süda hakata rõõmu pärast veidi kiiremini lööma. Ma naeratasin. Ma tundsin, kuidas mu aju, mis terve õhtu oli otsinud probleemi, leidis lõpuks rahulduse. Aga seekord polnud probleem lahendatud – see oli lihtsalt lõbus. Võtsin oma võidu välja, sulgesin arvuti ja istusin tummalt toolil. Tundsin, kuidas keha lõdvestus, aju rahunes, ja ma teadsin, et olen leidnud midagi uut. Mitte raha – vaid viisi, kuidas oma aju välja lülitada. See oli minu jaoks avastus. Nüüd, kuu aega hiljem, mängin ma vahel ikka. Aga ma olen paika pannud endale reeglid: kindel summa, kindel aeg, ja ma mängin ainult siis, kui olen täiesti rahulik. Ma ei mängi kunagi siis, kui olen väsinud või närvis. Ja ma ei mängi kunagi suurte summadega. Mu naine, kui ta sellest teada sai, vaatas mind alguses imelikult. Aga siis ta ütles: "Sa näed rahulikum välja. See on hea." Ja ta ei kahelnud enam. Sest ta nägi, et see pole mulle probleem – see on lihtsalt hobi. Ma tean, et mõned inimesed arvavad, et mängimine on ohtlik. Ja ma olen nendega nõus – see võib olla, kui sa ei ole ettevaatlik. Aga minu jaoks on see nagu pusle või ristsõna. Lihtsalt teistsugune. Ma ei mängi sellepärast, et ma tahaksin võita. Ma mängin sellepärast, et see annab mu ajudele puhkust. Ja see vavada bonus code, mille ma leidsin? See oli just see, mis mind alguses kõige rohkem huvitas. Mitte sellepärast, et see andis mulle raha, vaid sellepärast, et see oli nagu uus mõistatus, mida lahendada. Ja ma lahendasin selle. See on inseneri loomuses – meile meeldib leida lahendusi isegi siis, kui neid pole vaja. Praegu naeran ma selle õhtu peale. Ma istusin seal, arvuti ees, ja tundsin, kuidas mu aju lõpuks välja lülitus. Ma olin terve elu otsinud probleeme ja lahendusi, ja sel õhtul leidsin ma probleemi, mis ei nõudnud lahendust. Lihtsalt mängu. Ja see on täpselt see, mida ma vajasin. Mitte rohkem, mitte vähem. Lihtsalt üks õhtu, kus ma sain olla insener, aga ilma jooniste ja arvutusteta. Lihtsalt nuppude vajutamine, rataste keerlemine ja naeratus, mis tuli iseenesest. |
|
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
|
Vygenerováno za 0.107 sekund