|
Vítejte,
Host
|
Téma: Kā es uzvarēju savā pirmajā turnīrā un sapratu, ka
Kā es uzvarēju savā pirmajā turnīrā un sapratu, ka 23 hodin 56 minut zpět #2825
|
Man ir 58 gadi. Lielākā daļa mana vecuma cilvēku domā par pensiju, dārzkopību vai mazbērniem. Bet es – es domāju par spēlēm. Nē, ne tādām, kuras spēlē bērni. Es runāju par kārtīm, par stratēģiju, par to sajūtu, kad tu zini vairāk nekā pretinieks. Visu mūžu esmu strādājis par inženieri – rēķināju, plānoju, analizēju. Un tad pirms gada es aizgāju pensijā. Pēkšņi manā dzīvē iestājās tukšums. Nebija vairs rīta modinātāja, nebija projektu, nebija komandas, kas gaida tavu viedokli. Bija tikai es un klusums.
Sākumā mēģināju aizpildīt laiku – gāju pastaigās, lasīju grāmatas, skatījos televizoru. Bet kaut kā pietrūka. Man pietrūka izaicinājuma. Kādu dienu mans dēls, kurš strādā IT jomā, atnāca ciemos un redzēja, ka es sēžu dīvānā ar skābu seju. "Tēt, tev vajag hobiju," viņš teica. "Kādu, kas liek domāt." Es paraustīju plecus. "Kādu, piemēram?" Viņš pasmaidīja un atvēra savu portatīvo datoru. "Paskaties, šeit ir spēles. Ne jau bērnu, bet tādas, kurām vajag stratēģiju." Viņš man parādīja lapu, kurā bija kāršu spēles, rulete, dažādi automāti. Bet mani piesaistīja pokers. vavada online – tur bija pieejami galdi ar dažādiem līmeņiem. Reģistrēšanās bija vienkārša, un dēls man ielika 20 eiro, lai es pamēģinu. "Tikai nesāc ar lielām likmēm," viņš brīdināja. "Sāc ar mazajiem galdiem." Es pamāju un sāku. Pirmās spēles bija grūtas. Es nezināju visas kombinācijas, nesapratu blofu, zaudēju. Bet man patika. Patika tas, ka man jādomā, jārēķina varbūtības, jāanalizē pretinieki. Pēc nedēļas es jau biju izlasījis vairākus rakstus par pokera stratēģiju. Pēc mēneša – es uzvarēju savu pirmo 50 eiro. Dēls pasmējās: "Redzi, tēt, tu vēl vari!" Tas bija sākums. Es sāku spēlēt katru dienu, bet ne mantkārīgi – es spēlēju, lai trenētu savas smadzenes. Man patika, ka man jāatceras pretinieku stili, jāprognozē viņu gājieni. Tas bija kā šahs, tikai ātrāk. Un, pats galvenais – es jutos dzīvs. Man atkal bija mērķis – kļūt labākam. Es sāku piedalīties mazos turnīros. Pēc trim mēnešiem mans bilance bija 180 eiro. Nebija daudz, bet es biju lepns. Es biju pierādījis, ka vecums nav šķērslis, lai apgūtu ko jaunu. Kādu dienu es ieraudzīju paziņojumu par lielāku turnīru – ieejas maksa 25 eiro, balvu fonds vairāk nekā 3000. Es ilgi vilcinājos. Man bija bail zaudēt. Bet tad es padomāju – ja es neizmēģināšu, es nekad neuzzināšu, ko spēju. Es pierakstījos. Turnīrā piedalījās vairāk nekā 120 spēlētāju. Lielākā daļa – jauni puiši, kas spēlē ātri un agresīvi. Es izvēlējos citu taktiku – lēnu, pacietīgu. Gaidīju labas kārtis, neiesaistījos bezjēdzīgos riskos. Pirmajā stundā es izdzīvoju, bet mani žetoni bija maz. Otrajā stundā es sāku pacelties. Trešajā stundā es jau biju starp 20 labākajiem. Dēls man zvanīja: "Kā iet?" "Turpinu," es atbildēju. Viņš nepārtrauca – viņš zināja, ka esmu koncentrējies. Pēc četrām stundām galda bija palikuši tikai pieci spēlētāji. Es jutos noguris, bet laimīgs. Man bija iespēja. Pēdējā spēlē es saņēmu dūžu pāri. Es pacēlu likmi, viens pretinieks atbildēja. Kārtis atklājās – viņam bija karalis un desmitnieks. Es uzvarēju. Vēl pēc divām spēlēm galda bija tikai trīs. Pēc vēl vienas – divi. Es un puisis no Polijas. Mēs spēlējām gandrīz 20 minūtes. Viņš spēlēja agresīvi, bet es turējos. Beidzot man atnāca divi dūži. Es nolēmu – tagad vai nekad. Uzliku visus žetonus. Polis ilgi domāja, bet tad piekrita. Viņam bija karalis un karaliene. Es uzvarēju. Es uzvarēju turnīru. Balva – 3200 eiro. Es aizvēru datoru un nosēdētu vēl ilgu laiku. Manī cīnījās sajūsma un neticība. 3200 eiro. No 25. Es piezvanīju dēlam un teicu: "Es to izdarīju." Viņš kliedza telefonā. "Tēt, tu esi čempions!" Bet es zināju, ka svarīgākais nav nauda. Svarīgākais ir tas, ka es sev pierādīju – es joprojām spēju. Spēju domāt, spēju strādāt pie mērķa, spēju uzvarēt. Ar daļu no šīs naudas es nopirku jaunu datoru – sev, lai varētu spēlēt vēl labāk. Otru daļu ieliku ceļojuma fondā – es un sieva aizbrauksim Itālijā pavasarī. Bet pats galvenais – es turpinu spēlēt. Ne jau naudas dēļ, bet tāpēc, ka tas man dod jēgu. vavada online kļuva par manu vietu, kur es vairs neesmu "pensionārs", bet gan spēlētājs, pretinieks, stratēģis. Šodien es spēlēju trīs reizes nedēļā. Man ir savi noteikumi – nekad nespēlēt, ja esmu noguris, nekad nelikt vairāk, nekā esmu gatavs zaudēt. Un vienmēr atcerēties, ka tā ir spēle – nevis dzīve. Bet dzīve – tā ir ārpus ekrāna. Tā ir mana ģimene, mani draugi, mani sapņi. Un šī pieredze man atgādināja, ka nekad nav par vēlu sākt ko jaunu. Nekad nav par vēlu pierādīt, ka vari. Esmu 58, un es tieši to izdarīju. Un tas ir labākais laimests no visiem. |
|
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
|
Vygenerováno za 0.112 sekund