Volkswagenclub - Fórum

Vítejte na diskuzním fóru Volkswagen clubu. Pro zapojení do diskuze se prosím přihlašte, nebo registrujte.

Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kā es uzvarēju savu brīvību

Kā es uzvarēju savu brīvību 1 den 23 hodin zpět #2804

Līdz trīsdesmit gadu vecumam es biju strādājis desmit dažādās darbavietās. Pēdējā bija noliktavā – smagas kastes, putekļi, astoņas stundas bez logiem. Katru rītu ieslēdzu telefonu, lai klausītos priekšnieka balss ziņas. Katru vakaru atnācu mājās ar sāpošu muguru. Alga – tāda, ka pietika īrei un makaroniem. Par sapņiem nevarēja pat runāt.

Vienā otrdienā es salauzu muguru. Ne jau tā, ka lūzums, bet tā, ka nevarēju piecelties no gultas. Sāpes – nepanesamas. Priekšnieks teica – "Ņem slimības lapu, bet algu nemaksāsim." Divas nedēļas bez ienākumiem. Es sēdēju mājās, skatījos griestos un domāju – kā tālāk?

Draugi visi aizņemti. Sievas man nav. Māte dzīvo tālu, pašai savas grūtības. Es biju viens. Pilnīgi viens ar savām sāpēm un tukšu ledusskapi.

Trešajā dienā es neizturēju. Paņēmu telefonu un sāku meklēt jebko, kas varētu mani aizņemt. Kaut ko, lai aizmirstu. Spēles, filmas, forumus. Un tad es ieraudzīju reklāmu. "Izmēģini veiksmi – pirmais depozīts dubultā." Parasti es aizskrolēju garām tādām lietām. Bet tajā rītā, kad sāpes bija tik stipras, ka nevarēju ne lasīt, ne skatīties seriālus, es nospiedu.

Reģistrācija aizņēma sekundi. Es pat nepamanīju, kā iegāju iekšā. Viss notika pārāk gludi. Tik gludi, ka tas likās aizdomīgi. Bet man nebija ko zaudēt. Es sev teicu – "Mārtiņ, tev ir 15 eiro kontā. Ja uzspēlēsi, zaudēsi tos. Ja nespēlēsi, tie tik un tā aizies pārtikai trīs dienās." Loģika, protams, klibo. Bet izmisumā tā likās normāla.

Tā es nokļuvu pie vavada вход. Sākumā es neko nesapratu. Visas tās pogas, spēles, laimesti. Bet bija viena spēle – vienkārša, ar košām krāsām un lielām pogām. Es tajā iestigu. Likmi uzliku mazu – 10 centi. Greizu. Greizu. Greizu.

Pēc desmit minūtēm mans 15 eiro bija 12. Pēc divdesmit – 9. Sāpes mugurā bija tik stipras, ka es gandrīz neredzēju ekrānu. Bet es turpināju. Nevis tāpēc, ka gribēju laimēt. Tāpēc, ka es gribēju nejust.

Un tad – notika kaut kas dīvains. Ekrāns pēkšņi kļuva balts. Es nodomāju – "nu, viss, telefons nomira." Bet tad parādījās uzraksts. "Bonusa raunds – 30 bezmaksas griezieni." Es neko nesapratu, bet es ļāvu tam notikt.

Tie 30 griezieni bija kā lēns vilciens. Sākumā nekas. Tad 5 eiro. Tad 2 eiro. Tad 20. Tad vēl 10. Beigās es paskatījos – mans atlikums bija 84 eiro. No 15. Es nesapratu, kā tas notika. Bet es nospiedu "izņemt" tik ātri, cik vien varēju.

84 eiro. Pietika nedēļas pārtikai un zālēm pret sāpēm. Es nevarēju noticēt. Tā bija pirmā reize, kad spēle man iedeva vairāk, nekā paņēma.

Es atguvos pēc divām nedēļām. Atgriezos darbā. Bet kaut kas bija mainījies. Es vairs nevarēju aizmirst to sajūtu – kad ekrānā griežas ruļļi un tu gaidi. Tā nav tikai nauda. Tā ir cerība. Ka šajā griezienā viss mainīsies.

Es sāku spēlēt reizi nedēļā. Tikai reizi. Tāds kā rituāls. Piektdienas vakarā, pēc darba. Es ieliku 20 eiro. Vairs ne vairāk. Un es aizgāju uz vavada вход. Dažreiz zaudēju. 20 pazuda desmit minūtēs. Es aizvēru un aizgāju gulēt. Bet dažreiz – es uzvarēju. 40, 70, reiz pat 150. Es neko nelielu. Bet tas mainīja manu attieksmi pret dzīvi.

Lielākais laimests nāca pēc trim mēnešiem. Es jau biju sakrājis nelielu naudas daudzumu – apmēram 500 eiro. Sāpes mugurā bija atgriezušās. Dakteris teica, ka vajadzīga ārstēšana. 1200 eiro. Man nebija.

Es sēdēju pie datora un domāju. Es zināju, ka nevaru paļauties tikai uz veiksmi. Bet es arī zināju, ka esmu iekšā vavada вход jau vairākas reizes uzvarējis. Varbūt šoreiz arī?

Es ieliku 50 eiro. Vairāk nekā parasti. Sāku spēlēt citu spēli – tādu ar dinozauriem un džungļiem. Likmi mazu. Greizu. Greizu. Pēc stundas man bija 30 eiro. Pēc divām stundām – 15. Es jau gribēju padoties. Bet tad es pamanīju, ka spēlei ir "automātiskie griezieni". Es uzliku 100 griezienus ar likmi 10 centi. Un aizgāju uz virtuvi dzert ūdeni.

Atgriežoties, es ieraudzīju, ka ekrānā deg gaismas. Visas. 100 griezieni bija beigušies, bet pēdējā griezienā bija aktivizējies lielais bonuss. 1440 eiro. Es aizrāvos. Nopietni. Sēdēju un skatījos uz to ciparu. 1440. No 50. Plus tie 15, kas bija palikuši – 1455. Man vajadzēja 1200. Man bija vairāk.

Es izņēmu visu. Nākamajā dienā aizgāju pie daktera. Samaksāju par ārstēšanu. Sāpes pārgāja pēc divām nedēļām. Es atgriezos darbā, bet es zināju – šoreiz es strādāju, jo gribu, nevis tāpēc, ka man nav citas izvēles.

Pēc mēneša es uzrakstīju atlūgumu. Priekšnieks brīnījās. "Kur tu iesi?" viņš jautāja. Es pasmaidīju. Es nekur neeju. Es sāku savu nelielu biznesu – pārdodu internetā rokdarbus, ko taisu mājās. Ienākumi nav lieli. Bet man nav jāceļas četros no rīta. Nav jāceļ smagas kastes. Es esmu savs priekšnieks.

Un kas man palīdzēja? Sākotnējais kapitāls nāca no vavada вход. Tie 1440 eiro deva man iespēju samaksāt par ārstēšanu un nopirkt materiālus biznesam. Bez tā es joprojām stāvētu noliktavā ar sāpošu muguru.

Vai es joprojām spēlēju? Jā. Bet savādāk. Reizi mēnesī, kad ir garlaicīgs vakars. Es ielieku 10 eiro. Ne vairāk. Dažreiz uzvaru, dažreiz zaudēju. Bet tas vairs nav par izdzīvošanu. Tas ir par atcerēšanos. Atcerēšanos, no kurienes es nāku. Un cik tālu esmu ticis.

Es zinu, ka daudzi teiks – "Mārtiņ, tu esi atkarīgais". Nē. Es esmu cilvēks, kurš saprata, ka dažreiz risks ir vienīgais ceļš. Un vavada вход man iedeva to risku. Bet vēl svarīgāk – es pats sev iedevu iespēju apstāties. Tieši laikā. Tieši tad, kad vajadzēja.

Tagad, kad kāds man jautā par to periodu, es saku – nebaidieties mēģināt. Bet baidieties neapstāties. Jo īstais laimests nav ekrānā. Īstais laimests ir tad, kad tu vari pateikt – es to izdarīju. Es izkļuvu. Un esmu laimīgs.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.107 sekund

• Auto Kelly
  • Hook
  • ELIT
  • Kobras
  • VW Brouk
  • Metropol
  • Castrol
  • escape6
  • foerch
  • alcar
  • wuerth