Elektronická dálniční známka!

Je tomu tak, a Česká republika vstupuje do budoucnosti právě dnes. tedy měla už dávno, ale konečně se to podařilo. Dálniční známky jsou konečně udělané elektronicky.

Že to není takový změna?! Zkoušel jsi někdy sundat tu starou?! Víš jaký s tím má člověk nervy?! Jak je potom to sklo zaprasený. A někteří, třeba já aby to nemuseli čistit tak to přelepili tou novou známkou. A víš co to udělá za 3 roky? Vytvoří se tam takový vrstva lepidla, že známka ani není na skle ale na lepidle.

Slavnostní spuštění webu mělo proběhnout 1. prosince. Jak říkám mělo proběhnout. Jelikož neproběhlo. Ale dnes, tedy 2.12. už to vypadá, že to funguje. Dálniční známku koupíte na oficiálním webu našich zničených dálnic a to na : www.edalnice.cz

Ceny se naštěstí nezměnili, protože tohle už by bylo moc. Ještě k tomu když si vzpomenete na události, které k tomuhle kroku vedli. Kdy česká republika vypsala konkurz na firmu co udělá ty stránky atd a našli někoho kdo to udělá za 100 milionů nebo tak nějak... A pár chlápků to udělalo za víkend a ještě jim to jelo na jedničku.

Bere to na sebe však ještě jednu výhodu a tou je že známka platí 365 dní. A to tedy neznamená, že 31.1 musíte kupovat novou, ale prsotě když nemáte známku a budete ji chtít v září, tak vám platí na kalendářní rok. Což je super.

Takže vás všechny vítám v době čistých čelních skel, kdy se nestane, že váš partner nalepí známku na dešťoý senzor, že omylem nesloupnete tu platnou známku, nedostanete pokutu za dvě vylepené dálniční známky. Také končí to, že si známku přelepujete z auta do auta. A podobné věci, které jsem se naučil od té doby co jsem si poctivě lepil známku na sklo a vždy litoval, že se trhá.

Přihlášení