Volkswagen v Americe

I když Volkswagen nemá v Americe takové výsledky jako u nás v Evropě, určitě nemůžeme říct, že by se za mořem nic nedělo. Na výstavě v Savannahu představil prototypy na základě sériových modelů.

Volkswagen of America si vzal do parády Golfy, Jettu a Beetle a rozhodl se je upravit podle fanoušků značky. Ukázal je na výstavě Sowo: The European Experience. Tato akce se koná ve státu Georgia, konkrétně na Hutchinson Islandu. A bylo se na co koukat.

Beetle Post
První si ukážeme klasického brouka. Ten si vzala do očka jezdkyně BMX Alise Post, proto taky ten název. Brouk v barvě Habanero Orange veze dvě terénní bmx kola. Barva je netradiční a vypadá skvěle. Kola jsou 19 palcová a dodala je Radi8 Mr. Drama Queen. Taková kola se jen tak nevidí. Určitě si všimnete, že základ byl převzat z R-linu. Nápis Volkswagen už je však jen retro, ale nevím proč by nemohl být i na dnešních broucích. O snížení a podvozek už se postarali kluci z H&R.

Jetta GLI Nardo
Jetta je v Americe pojem. Známe spousty lidí, kteří se pro Jettu rozhodli a nechali si ji přivézt z Ameriky sem k nám. A tuto Jettu by chtěl asi každý. Šedou barvu si vypůjčili od sesterské Audi. Šasi byly opět svěřeny H&R, konkrétně jde o sadu Street Performance stejně jako u Beetle a černá kola HRE FF01 Flow From. No zkrátka ta kola, co jsou na obrázku, se tak opravdu jmenují. Jetta je v USA populární už od druhé generace, která byla vytvořena po vzoru dvojkového Golfa. Jiné názvy se v Americe pro sedan nikdy nepoužívaly.

Golf
Za Golfem GTI RS stojí sám ředitel známých kol Vossen Sam Dobbins. Sám je fanoušek Volkswagenu. A tady to opravdu stojí za to. Třídveřové eReSo kombinuje widebody kit Rocket Bunny, kola Vossen a střešní box Thule. Interiér už je opravdu skoro sportovní.
A černý Golf je poctou zemi, která Golf udělala. Proto jsou pruhy vyvedeny v barvách německé vlajky. Kola jak jinak než Vossen.

Golf na kempování
Jde o kombík Golf Alltrack Country se čtyřkolkou Syncro, ochranným rámem vpředu a náhradním kolem na zádi. Dostalo se mu modernější 4Motion a oproti klasickému Alltracku má ještě o 51 mm zvednutou výšku. Nosič je opět značky Thule. Auto je zamýšleno na kempování, to poznáme podle stanu na střeše, diodových lamp a dokonce máme i sluneční energii pro vyhřívanou sprchu a trojici baterií v zavazadelníku.

Přihlášení