Policie ČR převzala speciální Amaroky s mobilní kriminalistickou laboratoří

Další modifikace vozu Volkswagen Amarok zaručuje výkonný motor, mimořádné terénní schopnosti a navíc se v robustní skříňové nástavbě ukrývá mobilní kriminalistická laboratoř. Takto upravených Amaroků se vyrobilo celkem 41 a všechny jsou určeny pro Policii ČR, která s nimi hodlá vyšetřovat případy v terénu.

Díky výraznému prodloužení rámu bylo možné na podvozek umístit robustní skříňovou nástavbu s veškerým nezbytným vybavením a poskytnout tak kriminalistům vše, co na místě činu pro svoji práci potřebují.

„Mám velkou radost, že můžeme pokračovat v úspěšné spolupráci s Policií ČR, která ke své spokojenosti dlouhodobě naše vozy k nejrůznějším účelům používá,“ říká Jan Procházka, ředitel divize Volkswagen Užitkové vozy.

„Nový Amarok s kriminalistickou laboratoří, který nyní do této náročné služby vstupuje, je v mnoha ohledech unikátní. Jsem přesvědčen, že svými skvělými vlastnostmi výrazně zvýší akceschopnost Policie ČR, a to v jakýchkoliv provozních podmínkách . Policie získává vůz, který svou průchodností terénem a dalšími užitnými vlastnostmi nemá ve své třídě konkurenci,“ uvádí J. Procházka.

„Těší nás spolupráce se společnostmi FD Servis a Metalex, díky kterým jsme schopni opět podpořit akceschopnost Policie ČR,“ říká Michael Antosch, zástupce generálního ředitele Porsche Inter Auto CZ.

V letošním roce se jedná již o třetí zakázku Porsche Praha-Prosek za podpory importéra Porsche Česká republika pro policii, kdy jsme dodali terénní vozidla v rámci projektu ,Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí‘. Celkem šlo o 125 vozů Volkswagen Transporter a 50 vozů Amarok ,“ poznamenává M. Antosch.

Zakázku na 41 vozidel Volkswagen Amarok získala společnost Porsche Česká republika ve spolupráci s Porsche Praha-Prosek, členem sítě Porsche Inter Auto CZ a společnostmi Metalex a FD Servis. Základním vozidlem pro nástavbu s kriminalistickou laboratoří je Amarok Double Cab 4x4 s motorem 2.0 BiTDI s výkonem 132 kW (180 k) .

Holandská společnost VETH zajistila prodloužení rámu o 310 mm a zkrácení dvojité kabiny, aby bylo možné namontovat laminátovou skříňovou nástavbu finského výrobce Tamlans se zadním výklopným víkem a dvěma bočními dveřmi na pravé straně.

Aerodynamické vlastnosti vozidla optimalizuje plynulý přechod mezi kabinou a nástavbou , tvořený střešním spoilerem a bočními přechodovými díly z laminátu vyztuženého skelnými vlákny. Reflexní stříbrný metalický lak je doplněn lepicími fóliemi v charakteristickém designu Policie ČR. Jízdní vlastnosti v terénu i na silnici vylepšuje zadní náprava, doplněná systémem přídavného vzduchového odpružení .

Vybavení policejního Amaroku zahrnuje mimo jiné výstražné osvětlení LED > od firmy Whelen, reproduktory Whelen za předním nárazníkem, navigační systém TomTom, radiostanici Matra, přídavný gelový akumulátor, přídavné topení Webasto a klimatizaci v nástavbě. Podlaha v nástavbě má protiskluzovou úpravu a je vybavena párem fixačních lišt pro zamezení pohybu přepravovaného materiálu.

Stěny a strop jsou obloženy omyvatelným bílým PVC, pro různé vybavení a materiál je k dispozici regálový systém a v rohu za kabinou se nachází pracovní stůl s osvětlením a potřebným vybavením pro přenosný počítač a tiskárnu.

Volkswagen Amarok se těší velké oblibě zákazníků díky originálnímu designu, robustní konstrukci, vysoké úrovni užitných vlastností a spolehlivému provozu. Uživatelé oceňují také mimořádný komfort, bezpečnost a hospodárnost modelu Amarok.

Na českém trhu je Amarok nabízen s dvojitou kabinou Double Cab a dvoulitrovým turbodieselem ve dvou výkonových stupních 103 kW (140 k) a 132 kW (180 k) v kombinaci s šestistupňovou mechanickou převodovkou a pohonem zadních nebo všech kol. Výkonnější verze může být na přání vybavena osmistupňovou samočinnou převodovkou.

Kromě výbavových linií Basic, Trendline a Highline jsou na výběr také speciální lifestylové edice Amarok Atacama, Ultimate a Amarok Canyon. Ceny modelu Amarok začínají již od 684 833 Kč s DPH.

Zdroj: Volkswagen

Přihlášení