Zeder jako další partner clubu


Dalším partnerem Volkswagen clubu se stává nepřekonatelný systém zabezpečení auta společnost Zeder. Pojďme se podívat blíž, o co vlastně jde a jak celý systém funguje, aby jste Vy i Vaše auto mohli v klidu spát.

Odcizení auta, a to bez výjimek, je pro majitele nepříjemná záležitost, která se prostě může stát. Policie ČR eviduje několik ukradených vozů každý den. Firmě Zeder se toto nelíbilo a tak vymysleli systém, který počty ukradených vozů sráží dolů. A že má výsledky. Jak by také ne – auto chráněné systémem Zeder ukrást prakticky nelze.

Zeder je v celé Evropě s číslem jednoho milionu prodaných zabezpečení postrachem všech zlodějů. To ho řadí mezi špičku co se týká zabezpečení a důvěryhodnosti. Tento výrobek vznikl ve spolupráci se srbskou policií a samotnými zloději. To ho dělá unikátním. Po dobu jeho působení se v Bělehradu snížil počet krádeží aut o neuvěřitelných 95%.

A v čem je tak jiný, než běžné zabezpečení Vašeho vozidla? Většina systémů blokuje řadící páku a nebo máme na trhu zámky na samotný volant. Zeder ovšem svůj systém instaluje přímo na volantovou tyč, a to znemožňuje jakékoliv otáčení koly. Což je pro ovládání vozu zásadní vlastnost. Tento postup dokonce znemožňuje i odtažení kradeného vozu druhým vozidlem. To je důležité především kvůli běžné praxi zlodějů, kteří auto, pokud se do něj nedostanou do deseti minut, raději zaháknou a odtáhnou pryč. To se Vám díky Zederu stát určitě nemůže. Běžné systémy se dají obejít pomocí páčidla nebo šroubovákem. U Zederu to tak není, protože je vyroben z masivní konstrukce a jeho srdcem je sofistikovaná vložka zámku.

Aby nedošlo k omylu, Zeder si vyhrazuje právo na montáž zámku, kterou provádí ve svých speciálních střediscích, kde pracují vyškolení pracovníci a technici. Produkt si nemůžete koupit samostatně a samostatně si ho namontovat. Pro běžného domácího kutila by to bylo velmi náročné. K tomu se váže i konstrukce samotného systému, kterou běžnými nástroji i aku nářadím zkrátka neprolomíte ani nenarušíte.

Hrubou silou se zkrátka do zámku nemáte šanci dostat. Použitá vložka je stejná, jako se používá u trezorů. Zásadní rozdíl je v tom, že se klíč navléká na ocelovou tyč umístěnou ve středu vložky. Ta zamezuje navrtání nebo vniknutí cizích předmětů do vložky zámku. Díky této metodě Zeder obdržel nejvyšší hodnocení RC4 od strojírenského ústavu tady u nás v Brně.

Klíč je také velmi specifický a běžně se s ním nesetkáte. Nemá totiž po obvodu žádné výstupky ani zuby. Po jeho obvodu pláště jsou v různých výškách navrtané otvory různých velikostí, které mají za úkol v zámku zapadnout do ocelových kuliček. Klíč nemá žádné výrobní číslo a není ani evidován v žádné databázi. Takže se zkrátka nedá zkopírovat. A když klíč ztratíte? Firma Zeder myslí i na tuto možnost. V případě ztráty klíče od Vás starý zámek odkoupí a namontují nový s originálními klíči za cenu samotné montáže. Zeder navíc zaručuje, že v zamčené poloze nejde tyč volantu ani demontovat. Takže pokud Vás napadlo obejít ZederLock tímto způsobem, ani tak neuspějete.

Pokud jde o Vaši bezpečnost a máte strach, že zámek Zeder zablokuje řízení během jízdy, nemusíte mít strach. Není to ani teoreticky možné. Západka je totiž před zamknutím jištěna hned třemi způsoby. Stále Vás Zeder nepřesvědčil, protože máte v autě dobrý alarm nebo Vás na vše ohledně auta upozorní mobil či pager? Zeder tvrdí, že dnešní alarmy opravdu spolehlivě fungují jen krátkou dobu, než se na trhu objeví dekodér a zloději se jej podaří prolomit. To už je pak záležitost na několik málo desítek vteřin. Pokud alarm zloděj nepřekoná, zkrátka ho zahákne a odtáhne i s houkajícím alarmem. A ruku na srdce, v dnešní době, kdy všude všechno pípá, nikdo ani za houkajícím autem nevystrčí hlavu z okna. Mnoho lidí se také spoléhá na zabudované GPS vyhledávání vozidla. I na toto jsou bohužel zloději vybaveni rušičkami signálu a poté co ji zloděj u vašeho auta zapne, tak se ruší všechny signály, které z auta odcházejí. Rušičku pak stačí vypnout až ve chvíli, kdy je auto rozebráno a GPS skříňka odpojena.

A my jsme hrdí na to, že Zeder s námi spolupracuje a můžeme ho zařadit mezi naše další partnery. Pro PREMIUM členy máme slevy na celkovou montáž a podrobnosti se dozvíte v příslušné sekci na našem webu. Tak zvažte, zda se nevyplatí investovat do pořádného zabezpečení Vašeho mazlíka, než pak ronit slzy nad jeho ztrátou. Jde přece o člena rodiny.

 >více informací na webové adrese<

 

Reportáž o Zederu ze slovenské televizi JOJ

Důkaz, že Zeder orpavdu prolomit nejde.

1

2

vw tiguan 2014 1

t 5

 

Přihlášení