Organizace Euro NCAP ocenila Touran jako nejbezpečnější kompaktní MPV

Výsledky nezávislé organizace Euro NCAP (European New Car Assessment Programm, jinak řečeno evropský program hodnocení nových vozů) hovoří o tom, že nejbezpečnějším kompaktním MPV je Volkswagen Touran. Tento vůz se tak řadí mezi nejlepší vozidla v oblasti pasivní bezpečnosti, která byla v roce 2015 testována.

Již v září 2015 obstála nejnovější generace oblíbeného rodinného MPV v náročných nárazových testech Euro NCAP a obdržela nejvyšší pětihvězdičkové ocenění - více informací najdete v našem článku zde. Do celkového hodnocení se přitom počítaly výsledky ze čtyř dílčích oblastí: ochrana dospělých cestujících, ochrana dětí, ochrana chodců a asistenční systémy.

Organizace Euro NCAP v roce 2015 opět zpřísnila kritéria svých testů. Oblast ochrany cestujících získala ještě více na významu po zavedení nové nárazové zkoušky celou přídí vozidla do nedeformovatelné překážky. Nejen v ní, ale i ve všech dalších náročných testech si nový Touran vedl znamenitě, čímž se zařadil mezi nejbezpečnější automobily v Evropě.

Svůj podíl na tom má mimo jiné optimalizovaný skelet karoserie v kombinaci se sériově dodávanými systémy, jako je elektronicky řízený stabilizační systém ESC s podporou řízení při ztrátě stability, včetně ABS a multikolizní brzdy. To vše s využitím modulární platformy MQB.

Mimořádnou roli hraje také systém preventivní ochrany cestujících, který dokáže vhodnými zásahy minimalizovat intenzitu případného nárazu. Kromě automatického napnutí bezpečnostních pásů rozpozná systém případný smyk vozidla a samočinně uzavře okna a střešní okno. Tím je zaručena nejlepší možná ochrana cestujících systémem hlavových a bočních airbagů.

Euro NCAP zveřejňuje každý rok seznam vozidel s nejlepšími výsledky. V roce 2015 bylo náročným testům Euro NCAP podrobeno celkem 40 modelů od různých výrobců automobilů.

Touran2

Touran4

Touran5

Zdroj: Volkswagen

Přihlášení