Hi-tech VW kočárek

Péče o zákazníky je důležitou součástí každé firmy. Nizozemská pobočka Volkswagenu se spojila s agenturou Achtung a pro jejich fanouška vytvořila něco speciálního.

Před nějakou dobou uvedla agentura Achtung reklamu, v níž aktéři očekávali od svých věcí nemalé schopnosti. Jednou ze zúčastněných byla i matka, která nedokázala pochopit, proč kočárky neumí samy brzdit.

Po odvysílání reklamy na Facebooku jeden z fanoušků navrhl, že by takový kočárek mohl VW opravdu vyrobit. A světe div se - opravdu se tak stalo.

Ve videu níže můžete sledovat vývoj kočárku, který přešel z pouhého komentáře na Facebooku až po realitu. Volkswagen se však nedržel zpátky a kromě automatických brzd přihodil do kočárku také senzor z nového modelu Golf a elektromotor. Kočárek tak dokáže udržovat konstantní vzdálenost s objektem před ním. Když člověk zrychlí, kočárek také. Stejně tak při zpomalení.

Tato inovace je asi nejvhodnější pro lenošné tatínky, pro které by mohly být procházky s takovým kočárkem mnohem zábavnější.

Ačkoli se nedá předpokládat, že by Volkswagen založil kočárkovou divizi, je hezké vidět, jak se technologie posouvají dopředu a pronikají na nová pole. A skutečnost, že tento unikátní kočárek vznikl čistě díky komentáři fanouška, je pěkným kouskem do portfólia automobilky.

Přihlášení