Wörthersee 2018 vol.1,5

Máme tu druhý den, který byl plný aut, tuningu, žen, kolon, superaut. Řeč je samozřejmě o Wörthersee, na který jsme se mohli podívat a zjistit jak tak obrovská akce funguje. Chaos! Ale chaos, který funguje skvěle.

 Hned ráno den jako malovaný. Jelikož jsme ze včerejšího dne nestihli nic nakoupit, vyrazili jsme do blízkého Sparu pro pár potravin a snídani. Už cestou, i když bylo před 8. hodinou ranní, se městečko probouzelo a za zvuku tichého bublání dostávalo ráno lepší punc. Nebyli jsme jediní, kteří ranní Spar využili. Potkali jsme – jak jinak - naše krajany z Čech. Prohodili jsme pár slov. Jelikož jsem byl na takové akci poprvé, zeptal jsem se, kde nesmím chybět, a odpověď byla jasná. Spodní kasíno, kde jsou zaparkovány nejluxusnější vozy. Snídaně s výhledem na jezera a sem tam se z dálky ozval hlasitý výfuk. Dovedete si představit lepší ráno? Po snídani jsme se sbalili a vyrazili do terénu. Foťák a kamera nabité, tak jsme mohli vyrazit do víru dění. 

I když bylo opravdu ráno, silnice byly už naprosto plné. Všichni chtěli svá auta ukázat, všichni se chtěli na auta podívat. Naprosto neuvěřitelné. Kolony dlouhé několik kilometrů. A nikomu to nevadilo, nikdo netroubil, všichni se pouštěli. Všude vládl naprostý klid. Bylo to až kouzelné. Chaos, který opravdu funguje dokonale a není potřeba zásah zvenčí. Díky bohu jsem u jezera špatně odbočil a dostal jsem se k již zmíněnému kasínu. A že bylo na co koukat. Lamborghini, které se opravdu doslova dotýkalo země s tím, že to bylo majiteli málo a musel svému mazlíku dopřát rozšíření nárazníků, tak jak to dělá firma Liberty Walk. Hned vedle obrovský Mercedes v úpravě od Brabusu. Další Mercedes s motorem o objemu 6,3 litru. Myslel jsem, že Nissan GT-R je považováno za super auto. Bylo jich na celém Wörthersee docela dost. Dodge Ram taky není úplně nejmenší mazlík na cesty. Staré BMW M3 bylo taky opravdu krásné. Člověku se tato auta líbí možná víc, než ta nové BMW. Porsche s rozšířenými blatníky nebo Audi RS8 jsou taky krásné kousky. Pořád bylo na co koukat. O kousek dál jsme to zaparkovali do jedné kavárny hned u silnice a celou hodinu se koukali na projíždějící auta. Slunce, auta, co víc si přát.

Když jsme se vynadívali, rozhodli jsme se jet zpátky do kempu a navštívit parkoviště. Cesta ze spodního cípu k našemu kempu trvala opravdu dlouho. Ale nevadilo nám to, pořád bylo na co se dívat. Pocit, že jste mezi svými lidmi, kteří mají stejnou zálibu jako vy, je neuvěřitelný. Celou cestu je na co koukat, kolem vás jezdí všechny vozy, všechny možné úpravy a vše probíhá v klidu. Žádný agresivní řidič, žádné troubení. Lidé u silnice obdivují auta, a když jim jen tak pro radost vytočíte motor do otáček, zapískáte koly, nebo střelíte z výfuku, potlesk vás nemine. My toto samozřejmě nedělali, protože jsem o půjčené auto měl non-stop strach. Protože frekvence aut na jeden metr je opravdu veliká. Po cestě jsme minuli dvě pumpy. Říkám vám, že ti musí mít v tomto období neuvěřitelné žně! Po pár hodinách jsme auto zaparkovali a šli se podívat na parkoviště. Říkalo se, že policie je rok od roku tvrdší. Myslím, že už si na to policie zvykla. Byla totiž naprosto v klidu, dokonce i ve večerních hodinách, kdy projížděla a lidí na ní volali burnout!

Na parkovišti už byli všechny možné i nemožné skvosty od vytuněného Upu až po krásné jedničkové Golfy v topu nebo staré Caddyny. Sem tam nějaká Amerika, Audi, BMW. Všichni stojí vedle sebe a baví se o tom, co je nejvíc baví. O autech. Tato akce nepotřebuje organizaci. Byla by tu naprosto zbytečná.

V noci pak už opět obrovský kravál a odjezd z parkoviště. Sem tam si někdo vystřelil, sem tam protočil kola. Lidé stojí přímo u aut a obdivují je. Řidiči jsou zodpovědní a nikdo nepřijde k úrazu. Z toho video ještě bude. 

Nic vám tento zážitek nepřiblíží lépe, než když příští rok vyrazíte s námi znovu. Zatím tu máme alespoň nějaké fotky a video.

 

Přihlášení