Touran oslavuje výročí 15 let na trhu

Jedno z nejúspěšnějších MPV v Evropě slaví tyto dny 15 let na trhu. V březnu roku 2003 spatřil Touran světlo světa a do dnešních dnů se prodalo 2,3 milionů kusů.


Před 15 lety Volkswagen představil MPV s modelovou řadou Touran. Za celou dobu existence vznikly už tři generace tohoto úspěšného modelu. Touran je nabízen v pěti nebo sedmimístném provedení. Dnešní Touran dokáže působit inteligentní flexibilitou, rodinným přístupem a inovativními funkcemi, zejména v oblasti asistentů řidiče a informačních systémů.

V listopadu 2006 Touran získal komplexní facelift včetně prvního poloautomatického asistenčního systému (Park Assist). Touran se prodával velmi dobře. Proto se v roce 2010 společnost Volkswagen rozhodla představit novou generaci. Přišel nový design a aktualizovaly se technologie.

Touran, tak jak ho známe dnes, byl představen v únoru 2015. Tehdy byl Touran poprvé postaven na platformě MQB. Také se do Tourana pro bezpečnost posádky dalo více asistentů. Přišlo i nové propojení s autem v podobě Car-Net, díky čemuž mohli rodiče přes kameru sledovat, co se děje na zadních sedadlech. Další novinkou bylo zesílení hlasu v kabině. Díky mikrofonu v autě vám tak už neunikla žádná básnička nebo písnička od vašich ratolestí, co seděly až úplně vzadu.

Současná generace se vyznačuje hlavně velikostí kufru. Při posádce pěti pasažérů nabízí kufr objem až 834 litrů. Praktický je systém uchycení dětských sedaček ISOFIX a také třízónová klimatizace. Dá se v podstatě říct, že se jedná o nejlepší rodinné auto, jaké můžete na trhu koupit. A když si pořídíte dvě, tak vozit fotbalový tým na trénink už bude hračka.

DB2017AU00488 small

DB03 60087 SMALL.JPG

DB2015AU00183 small.JPG

DB2015AU01089 small.JPG

DB2015AU00187 small.JPG

Přihlášení