Volkswagen Atlas Tanoak

Pořádný pick-up, který bude moci stát vedle jiných značek jako je Dodge RAM? No, přátelé, něco se chystá.

Američtí zákazníci mohou jásat, Volkswagen totiž v New Yorku představil auto, které je přesně postaveno podle specifik amerických zákazníků. Než začal v městě, které nikdy nespí, autosalon, šuškalo se, že Volkswagen přiveze něco, co tu ještě nebylo. A toto šuškání se opravdu stalo.

Atlas Tanoak začíná už na první pohled budit hrůzu. O tom není pochyb. Je postaven na univerzální platformě MQB. Jedná se tedy o dvě verze tohoto modelu. Jedna verze je použitelná pro hatchbacky nebo malá SUV, jiná verze zase může sloužit jako základ pro dlouhý pick-up. Atlas Tanoak je vůbec prvním pick-upem postaveným na této architektuře.

Bystrému oku určitě neuniklo, že design a základ modelu je odvozen od crossoveru Atlas. Ovšem při pohledu na přední masku a diodové osvětlení už tu tak jasné partie nejsou. Nárazník vypadá, jako by zrovna vylezl z filmu o Rockym. Zkrátka kus železa podbarvený ještě rozšířenými podběhy. Podsvícená je i maska chladiče.

Interiér je už taková klasika. To už od Volkswagenu tak nějak čekáme. Ovšem bere si Tanoak příklad z nového Touarega? Je tu více digitálního prostředí.

Pokud jde o samotnou velikost celého modelu, tak je prstě a jednoduše větší než cokoli doteď. Je dokonce větší i oproti Amaroku. Spadá tedy do kategorie full-size pick-upů. Obří je i korba. Délka je 1 627 mm a na šířku 1 450 mm. To už je slušný bazén na kolečkách. Pokud jde o rezervu, nachází se pod korbou.

Na takto velké auto je potřeba samozřejmě i potřebná síla pod kapotou. O chod se stará vidlicový šestiválec o objemu 3,6 litru. Bavíme se tu o 203 kW a 360 Nm. Ovládáno přes osmistupňový automat a nesmí chybět samozřejmě pohon všech čtyř kol. Zrychlení je tedy z 0-100 km/h okolo 8,5 sekundy, a to na tak obrovskou „krávu“ není vůbec špatný.

 

No tak uvidíme, jak to bude v budoucnu a kdy se mezi americký lid dostane.

volkswagen atlas tanoak pickup 40 5abc9977633df

volkswagen atlas tanoak pickup 22 5abc9976e9c9d

volkswagen atlas tanoak pickup 20 5abc9976ba663

volkswagen atlas tanoak pickup 05 5abc99769355b

volkswagen atlas tanoak pickup 03 5abc997643fd5

Přihlášení