Volkswagen Jetta v USA


Nový rok Volkswagen odstartoval opravdu zostra a to v Detroitu na mezinárodním autosalonu, kde představil novou Jettu.


Právě v Americe, a to konkrétně v Detroitu, probíhá mezinárodní autosalon (14. – 28. ledna). Volkswagen zde představil sedmou generaci svého nejprodávanějšího modelu v Americe, a to novou Jettu.


Dr. Herbert Diess, předseda správní rady značky oznámil: „S produkcí 17,5 milionu vozů je Jetta jedním z nejúspěšnějším vozů značky Volkswagen vůbec, z toho 3,2 milionu z nich bylo zakoupeno právě v USA. Nová Jetta je proto koncipovaná hlavně pro zákazníky v USA. Je přepracována ve stylu čtyřdveřového kupé a vnitřně je většina interiéru digitalizována. Heslem Jetty je pohodlí a bezpečnost. Vstoupí na trh společně s Arteonem, který na svůj provoz v Americe do teď čekal.


V roce 2017 Volkswagen na Americký trh přinesl dva modely. Byly jimi Tiguan (u nás jako Tiguan Allspace) a Atlas. Tímto Volkswagen dosáhl nárůstu o 5 procent ve srovnání s předchozím rokem. A v tomto trendu by měla Jetta i Arteon pokračovat. Navíc každý nový rok by chtěl Volkswagen v Americe vždy ukázat 2 nové modely. Na konci roku 2020 by měla být celá řada modelů aktualizována.


Nejpokročilejší model Jetta dosud představuje milník pro reorganizaci Volkswagenu na americkém trhu. Ve vylepšeních nezůstane pozadu a je vybavena standardními funkcemi jako Front Assist nebo hlídání mrtvého úhlu. A také jako jedno z prvních vozidel bude mít digitální přístrojovou desku (Active Info Display). Amerika se dočká i 400 wattového audiosystému od značky Beats od Dr Dre. A ta stojí za každý cent.


Návrh vozu byl velice dominantní a Volkswagen se toho držel. Díky tomu, že Jetta má tvar kupé, tvoří spíše dojem gran turisma než tradičního sedanu. Je také více aerodynamická než její předchůdce. Dostane se do ní třeba 1.4 TSI s výkonem 110 kw. To je slušné na takový motor. A nově se bude dát pořídit i s novou 8 stupňovou automatickou převodovkou. Prodej se zahájí v Mexiku a následně v USA.


No, Amerika se má podle nás na co těšit.

DB2018AL00012 small

volkswagen jetta 04 5a5c6f4cbc91e

0DB2018AL00014 small

DB2018AL00053 small

DB2018AU00036 small

DB2018AU00038 small

 

Přihlášení