Auto měsíce září

Dlouho jsme neměli naši pravidelnou rubriku na téma auto měsíce. A když se naskytla možnost nafotit nového Passata nebylo co řešit.

Pondělní klasický den v kanceláři, do toho mi zvoní Messenger. Pepe, kterého znám od naší první akce na Brněnských motokárách, píše, že si pořídil nového mazlíčka. Pepe je totiž náš věrný člen a také náš dobrý kamarád, proto mi to nedalo a ptám se, co si koupil. Poslal mi 2 fotky a hned mě napadlo, že auto na měsíc září mám přímo před sebou. Nebylo potřeba více zbytečných zpráv a ve středu jsme se sešli v brněnském nákupním centru Vaňkovka. Po pár otázkách, jak se oba máme a co je od Volkswagen festu nového jsme přešli na rozhovor.


Tak Pepe, řekni více o tom tvém novém mazlíčkovi.
Bylo na čase si do garáže pořídit něco nového zase po delší době. Zkusil jsem Arteona, se kterým jsem byl právě na tvém festu. No ale stejně jsem sáhnul po Passatu.


Proč zrovna teda Passat, čím tě tak oslovil?
Vzhledem k mé profesi už je na čase myslet i na jiné věci, nedokáži si moc představit, že přijedu na jednání v Golfu. Není to správně reprezentativní. A Arteon mě také napadl, ale tam je už zase jiná cenovka a já v tom mám vlastně úplně to stejné.


Na fotce jsi měl R-line verzi, co v tom máš za motor?
Mám v tom 2.0 Tdi ve verzi Bluemotion. Kdy jsem si myslel, že 140 kw (190 koní) nebude zase tak moc, ale byl jsem mile překvapen a musím říct, že výkonem mi auto stačí.


Co jízdní vlastnosti, jak se ti v tom jede?
Je to svižné, komfortní. Vlastně pořád mám nastavený comfort režim. Auto tak nějak lehce pluje, ale když potřebuji někoho předjet, vím, že ten výkon pod nohou mám a jedu. A to je skvělý pocit.


Co výbava, jaká je, co asistenti?
Passat je v plné palbě, kromě parkovacího asistenta, parkovat snad ještě umím (smích). A takových drobností jako je panoramatická střecha, ale to bych asi ani nevyužil. Jinak si užívám line asisstent, ten je opravdu skvělý a baví mě. Také vím, že kdyby se náhodou stalo, že usnu, auto se o všechno postará podle návodu, po chvíli neřízení auto zabliká, ať převezmu řízení, následně jakoby kopne (pomocí brzdy), pak ještě párkrát, a nakonec se rozsvítí výstražná světla a auto u krajnice zastaví. Je fajn vědět, že je o mne takto postaráno. Ale doufám, že se tak nikdy nestane.


Je něco, co ti v autě chybí?
Zatím ještě ne, ale už teď vím, že v zimě to bude trochu boj. Když totiž ti namrzne zadní sklo, jasně, zapneš rozmrazování zadního okna. No jo, ale už tak trochu nemysleli na to, že tam není stěrač, který by zbytek otřel. Na druhou stranu představ si, že by vzadu ten stěrač opravdu byl.


To by nevypadalo dobře, to je pravda. A proč zrovna Volkswagen? Nenapadla tě jiná značka? Třeba Peugeot (smích)?
Až začne Peugeot dělat auta, tak možná (smích). Jak sám víš, tak Volkswageny máme v rodině už dlouho, a proto ani nemělo smysl se ohlížet někde jinde. Bylo mi nabízeno Audi nebo BMW, ale stejně jsem volil Volkswagen. Je to auto, které mi sedí.


Takže s Passatem jsi spokojený?
Nemusel by být v bílé barvě, ovšem to přežiji (smích). Jinak ovšem ano. Líbí se mi v každém úhlu. Přední světlomety jsou správně agresivní. Dynaudio hraje dobře, takže ano, za mě skvělé auto za rozumné peníze.


Konec tlachání, prosím tě, pojď mi to ukázat už konečně!

Přihlášení