Volkswagen a letosni oceneni

Od ledna do března již Volkswagen dostal spousty ocenění, a to naznačuje, že Volkswagen to zkrátka dělá dobře a za svými modely si stojí.

Čtenáři odborného časopisu Auto Bild Allrad zvolili řadový model Tiguan za auto roku v kategorii All-wheel Drive Car of the year (Auto roku s pohonem všech čtyř kol). A to v kategorii off-road vozidla SUV do 30 tisíc eur. Cena byla Volkswagenu předána před pár dny ve Frankfurtu nad Mohanem. Druhá generace modelu Tiguan přišla na trh teprve v loňském roce a brzy se k němu připojí bráška Tiguan Allspace. Ten má vetší prostor a místo až pro sedm sedadel.

Další cenu tu máme za design. Futuristický koncept I.D.BUZZ získal v Detroitu Design Award. I.D.BUZZ se představil na začátku ledna tohoto roku právě ve městě Detroit na salónu NAIAS. Volkswagen díky němu zvítězil také v kategorii Best Concept Truck (Nejlepší koncept dodávky). My tomuhle konceptu fandíme také. Elektromobilita je cesta, kterou se Volkswagen vydal na plné obrátky a I.D.BUZZ je nám sympatický jasným odkazem k legendární první generaci Transportera. Uvidíme, zda se opravdu dostane do provozu a zda ustaví podobný standard, jako se to povedlo jeho benzínovému prapraprastrýčkovi v Německu. Futuristická vozidla si hledají cestu na výsluní a I.D.BUZZ je jedním z nich. Naštestí si i přes četná sci-fi klišé dokázal zachovat poměrně konvenční tvary.

Nejlepší auta roku 2017 časopisu Auto, Moto and Sport? Volkswagen si pro sebe zajistil hned dvojité vítězství. A to pro Tiguan a Up. Tato dvě auta čtenáři vybrali jako nejlepší auta roku 2017. Up to vyhrál v kategorii Mini Cars a Tiguan zazářil v kategorii Kompaktní SUV/off-road vozidla.

Na konci února byl pak Golf Alltrack oceněn jako Car of the Year Award (Auto roku) podle Sdružení automobilových novinářů Kanady alias AJAC. Golf tuto cenu získal na mezinárodním autosalonu v Torontu. Porota novinářů se takto rozhodla po důsledném testování Golfa Alltrack a Golfa GTI. Oba modely se navíc umístily v "seznamu 10 nejlepších automobilů" pro rok 2017 magazínu Auto a řidič.

Takže rok pro Volkswagen začal opravdu dobře a teď už zbývá jen v následujících měsících dokázat, že ocenění se dostala do správných rukou.

DB2016AU00674 small

 

DB2016AU00719 small

 

DB2016AU01058 small

 

DB2016AU01059 small

 

DB2017AU00508 small

 

DB2016AU00541 small

Přihlášení