Nový Golf je mezi námi

Tak jsme se dočkali. Nový Golf, který je ve všech směrech přesně takový, jaký jsme ho chtěli, se dá od 2. prosince objednat. A abyste veděli, co od něj můžete očekávat, uvedeme vám to nejzajímavější co v novém Golfu najdete. 

To, že je Golf nejvíce prodávaným autem na německém trhu asi nikoho nepřekvapí. A nový Golf nebude určitě výjimkou. Design se sice trochu omladil, ale svoji starou krásu, jakou má Golf už řadu generací, neztratil ani v nejmenším. Je to stále ten malý hatchback, akorát v novém kabátě. A že mu to sluší.

Pojďme se podívat, co v novém Golfu najdeme v interiéru. Uvnitř vozu se jako první vrhneme na 6,5" palcový střední panel, který dominuje palubní desce. Samotný panel má novou funkci, ovládání panelu pomocí gest. Funguje totiž jako velký mobil, a proto pomocí jednoduchého přejetí prstem z levé strany obrazovky na pravou se lehce přepne třeba rádiová stanice nebo se přeskočí celá stránka a z rádia se přesunete na navigaci, která je v záložce vedle. Žádné zbytečné mačkání displeje, pouze a jednoduše přejedete prstem po obrazovce a vše je hotovo.

Dalším zajímavým doplňkem je služba Car-Net. Ta už u Volkswagenu chvíli funguje, a v novém Golfu nesmí chybět. Stručně a jednoduše: váš mobilní telefon se díky aplikaci propojí s vaším autem a přes internet vám do mobilu zasílá aktuální informace o dopravní situaci na vaší naplánované trase, propojí se s Google Earth a nabídne vám zajímavá místa v okolí, kudy právě jedete a jiné vychytávky. Na tuto aplikaci se v budoucnu zaměříme více a budeme jí věnovat samostatný článek.

Golf má v sobě i asistenční službu pro jízdu v kolonách. Každý se někdy dostal a určitě ještě dostane do kolony. Řekněme, že je to ztráta času a člověk nemůže nic dělat, protože musí popojíždět a sledovat dění kolem. Ve Volkswagenu na to mysleli a proto, když se dostanete do kolony, zapnete asistenční službu a auto v koloně popojíždí samo. Auto si samo reguluje odstup od auta, které je před vámi a zároveň si kontroluje silniční pruh.

Digitální panel už je jen dovětek, aby šel Golf s dobou. Tedy si sami určíte, co chcete na displeji za volantem vidět. Ať už jedete podle navigace, nebo se jen projíždíte krajnou a posloucháte svoji oblíbenou hudbu, zda jedete šetrně, když vás zajímá spotřeba. S novým Golfem jsou všechny varianty super a těšíme se, až ho potkáme na ulici. A že ho určitě potkáme brzy...

DB2016AU00912 small

DB2016AU00914 small

DB2016AU00917 small

Přihlášení