Volkswagen představí v Paříži elektromobil pro novou éru

Expozice značky Volkswagen na letošním Pařížském autosalonu (1. až 16. října) bude zcela ve znamení světové premiéry pozoruhodné designérské studie „Think New.“. Nový koncepční vůz signalizuje vstup značky Volkswagen do nové éry mobility. Návštěvníci budou kromě toho moci obdivovat také neméně inovativní koncept elektromobilu BUDD-e, modernizované modelové řady Beetle a up!, jakož i speciální edici Tiguan BiTDI Carat Edition R-Line...

Nová designérská studie značky Volkswagen, která oslaví světovou premiéru na nadcházejícím autosalonu v Paříži, je stejně revoluční, jako byl před sedmi desetiletími Brouk, který se stal nejprodávanějším automobilem svého století. Studie má potenciál zapsat se do historie svým zcela novým automobilovým konceptem. Budoucí sériově vyráběná verze bude uvedena na trh jako první vůz značky Volkswagen na základě nové modulární platformy pro vozidla s elektrifikovaným pohonem (MEB).


Na Pařížském autosalonu bude k vidění také již oceněná studie elektromobilu BUDD-e s nevšedně koncipovaným uživatelským rozhraním, které předjímá budoucí směr vývoje ovládacích a zobrazovacích prvků v automobilech značky Volkswagen. BUDD-e je MPV s nulovými emisemi a komplexním síťovým propojením. Nově vyvinutý elektrický pohon umožňuje dojezd až 533 kilometrů v kombinovaném režimu. Vozidlo s pohonem všech kol poskytuje nejvyšší výkon 235 kW/317 k. Uložení akumulátoru v podlaze studie vytvořilo prostor pro zcela nové uspořádání interiéru bez jakýchkoli kompromisů.

Ze sériově vyráběných novinek značky Volkswagen zaujme v Paříži především modernizovaná modelová řada Beetle, včetně karosářských variant Cabrio a Dune. Věčně mladý klasický vůz přichází s nově tvarovanými nárazníky, svěžími barvami, novými tkaninami pro čalounění sedadel a nesčetnými možnostmi pro individualizaci.

V expozici nebude chybět ani modernizovaná modelová řada up!, kterou lze již objednávat, což platí i pro elektricky poháněnou verzi e-up!. Modernizovaný up! zaujme nově navrženými karosářskými prvky, novými barvami a koly, ještě rozsáhlejší výbavou s rozmanitějšími možnostmi individualizace, atraktivnějším interiérem s nejmodernějšími informačními a zábavními systémy. Pro nejnáročnější zákazníky je připraven nový vrcholný motor 1.0 TSI se suverénní výkonovou charakteristikou díky kombinaci přeplňování turbodmychadlem a přímého vstřikování benzinu.

Fanoušky exkluzivních edicí potěší Tiguan BiTDI Carat Edition R-Line. Nejvýkonnější Tiguan s výbavou Carat Edition R-Line se na první pohled odlišuje od ostatních zástupců této modelové řady vytříbenými sportovními rysy. Vznětový čtyřválec s přímým vstřikováním a přeplňováním dvěma turbodmychadly poskytuje nejvyšší výkon 176 kW (240 k) a maximální točivý moment 500 N.m.

Účast značky Volkswagen na letošním Pařížském autosalonu, jehož brány budou pro veřejnost otevřeny ve dnech 1. až 16. října 2016, bude předehrou pro velkou modelovou ofenzivu, kterou Volkswagen chystá na rok 2017.

02 

03 

04 

05

06

Zdroj: David Valenta, Volkswagen

Přihlášení