Sharan nabízí nový motor a převodovku

Volkswagen Sharan je bezpochyby synonymem pro prostorný rodinný vůz. Nabízí dostatečný prostor i komfort pro větší rodiny či při cestách na výlety nebo rodinné dovolené. Nezklame ani v městské zástavbě. Volkswagen se nyní navíc rozhodl posílit tento model novou motorizací a převodovkou. Nic tedy nebrání tomu zapřáhnout za vůz karavan a vyrazit na opravdu komfortní výlet...

Pokud se chcete vydat na cestu s karavanem za zády, každý zkušenější řidič ví, že potřebuje nějaké ty koňské síly výkonu navíc. Nechce totiž trápit ani sebe ani auto. To si uvědomují také ve Volkswagenu a rozšířili tak pro oblíbený Sharan možnost objednávat nový motor 2.0 TDI o výkonu 135 kW (184 koní) společně se sedmirychlostní automatickou DSG převodovkou a pohonem všech čtyř kol 4MOTION.

Jen pro představu, tento motor nabídne točivý moment 380 Nm již při 1750 ot./min. Díky sedmistupňové převodovce DSG lze předpokládat bezchybný přenos síly motoru na kola a základní předpoklad pohodlné jízdy s karavanem nebo přívěsem je tak rázem splněn. A protože tažné zařízení Sharana dovoluje nejvyšší přípustnou hmotnost přívěsu 2400 kg, tou nejdůležitější otázkou nakonec zůstává, co vše lze naložit do přívěsu a co může zůstat v zavazadlovém prostoru auta, který se pyšní hodnotou 2430 litrů objemu. Že by to byl konec rozepřím, zda s sebou vzít navíc kufr oblečení nebo raději oblíbenou prolézačku dětem?

Výkon navíc však ocení nejen karavanisté, ale třeba také milovníci koní. Především na ty myslel Volkswagen při vybavení Sharana asistentem „Cam-Connect“. Jak již můžete z názvu vytušit, jde zjednodušeně o možnost pomocí chytrého telefonu nebo tabletu propojit kameru uvnitř přívěsu s mediálním systémem vozu a za jízdy sledovat, co se uvnitř děje. Nejde samozřejmě jen o koně uvnitř přívěsu, sledovat lze i poskakující hrníčky v karavanu. Ale to možná raději vidět nechcete...

Když už jsme u toho, kameru není nutné využívat jen v přívěsu. Potřebujete hodit okem po dětech na zadních sedačkách? Není problém, systém funguje úplně stejně. Z bezpečnostních důvodů však odesílá za jízdy pouze fotografie v intervalu 5s. Až pokud vůz zpomalí na 5 km/h a méně, poskytuje přenos v reálném čase.

Pokud jde o cenu, Sharan s nejsilnější motorizací, převodovkou DSG, pohonem všech čtyř kol 4Motion a výbavou Highline, lze koupit za 1 122 900 Kč.

DB2016AU00785 small

DB2016AU00786 small

 

DB2016AU00789 small

DB2016AU00790 small

 

DB2016AU00791 small

DB2016AU00793 small

DB2016AU00794 small

Přihlášení