Nový Volkswagen Touran zažívá úspěšný start na českém trhu

U vozu Touran, který je na našem trhu k dostání od 555 900 Kč, registruje Volkswagen již přes 600 objednávek. Pro tento model se zákazníci rozhodují především kvůli jeho atraktivnímu a zároveň praktickému designu, prostornému interiéru, variabilitě a celkovému zaměření na rodinné potřeby.

Perfektní přijetí tohoto kompaktního MPV mezi českými zákazníky komentuje také ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika - pan Daniel Harant: „Přestože je nový Touran u českých prodejců teprve několik dní, registrujeme již více než 600 objednávek. To je mimořádně úspěšný start.“

Co se týče stupňů výbavy, můžete vybírat mezi Comfortline a Highline. K dispozici jsou prozatím dva zážehové a dva vznětové motory s výkonem 81 kW (110 k) nebo 110 kW (150 k) a průměrnou spotřebou od 4,4 do 5,4 l/100 km. Volkswagen Touran disponuje také nejmodernějšími inovacemi, ať už se jedná o oblast bezpečnosti, komfortu nebo informačních a zábavních systémů.

Před novým Touranem stojí velká výzva, jelikož u předchozí generace se celosvětový prodej vyšplhal ke dvěma milionům vozů. Jen v České republice si cestu k Touranu našlo 8 000 zákazníků, takže cílem nového modelu je navázat na pověst ideálního rodinného vozu s mimořádné variabilním a prostorným interiérem.

O tom, že nový Touran posouvá nastavenou laťku výš, hovoří fakt, že již sériová výbava vstupní linie Comfortline obsahuje moderní asistenční systémy (Front Assist s funkcí nouzového brzdění City Brake nebo multikolizní brzdu). Výbava Highline nabízí navíc adaptivní tempomat ACC s automatickým udržováním bezpečné vzdálenosti od vpředu jedoucího vozidla.

V rámci individuální výbavy si můžete zvolit některé z dalších asistenčních systémů: Park Assist pro automatizované řízení při parkování, asistenti dálkových světlometů Light Assist a Dynamic Light Assist, asistent Side Assist pro monitorování slepého úhlu, asistent pro jízdu v dopravní koloně, asistent Trailer Assist pro manévrování s přívěsem nebo zadní kamera Rear Assist.

Základem je druhá generace modulárních zábavních a informačních systémů s dotykovým displejem, která umožňuje připojení obrovského množství chytrých telefonů, tabletů i dalších multimediálních zařízení a využívání užitečných aplikací prostřednictvím nových rozhraní App Connect a Media Control a internetových služeb Car-Net Guide & Inform.

Připojení k internetu je možné zajistit hned několika způsoby - pomocí hotspotu WLAN, SIM karty s datovým tarifem a v případě navigačních systémů Discover Pro a Discover Media také prostřednictvím USB modulu CarStick. Komfort a bezpečnost na palubě nového modelu Touran zajišťuje také hlasové ovládání důležitých funkcí vozu. Rodinné cestování usnadňuje také aplikace Cam Connect.

Nejvyšší úroveň bezpečnosti rodinného MPV Volkswagen Touran potvrdilo pětihvězdičkové hodnocení v nezávislých testech organizace Euro NCAP. Více o tomto ocenění se dočtete zde.

  touran4

touran5 touran6 touran8

Zdroj: Volkswagen

 

 

 

Přihlášení