Volkswagen si podmanil Německou rallye

ADAC Rallye Deutschland, která se koná v historickém městě Trevír, se dočkala jasného vítěze. Není jím nikdo jiný než celá stáj Volkswagen Motorsport, jelikož stupně vítězů obsadili kolegové: Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala a Andreas Mikkelsen.

Při pohledu na výsledky Německé rallye, která se konala od 20. do 23. srpna 2015, se můžou příznivci Volkswagenu poplácat po zádech. Sébastien Ogier a jeho parťák Julien Ingrassia si dojeli pro vítězství s náskokem třiadvaceti sekund před Jari-Matti Latvalou a Miikka Anttilou. Na třetím místě pak skončili další z řad týmových kolegů - Andreas Mikkelsen a Ola Fløne se ztrátou téměř dvou minut. Stupně vítězů tak vypadají následovně:

1. Sébastien Ogier a Julien Ingrassia - Volkswagen Motorsport (VW Polo R WRC)

2. Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila - Volkswagen Motorsport (VW Polo R WRC)

3. Andreas Mikkelsen a Ola Fløne - Volkswagen Motorsport (VW Polo R WRC)

Odhodlání vyhrát domácí soutěž bylo zjevné od prvních momentů a podle toho vypadaly i samotné výsledky. Ogier se na první příčku usadil hned po první etapě a postupně ho následovali Latvala a Mikkelsen. Když vyšlo najevo, že se tohle pořadí nezmění ani po druhé etapě, mohl se Volkswagen pomalu připravovat na oslavy.

Vzhledem k výsledkům z minulých let je toto trojnásobné vítězství z pohledu Volkswagenu určitým zadostiučiněním a o to víc může těšit. Pro samotného Ogiera to znamená již druhý triumf na Německé rallye a v rámci celého seriálu jej dělí v průběžném pořadí celkem 93 bodů před druhým Latvalou. Do konce zbývají ještě čtyři závody a pro nejúspěšnějšího jezdce Volkswagen Motorsport to znamená, že třetí titul je na dosah ruky.

Co se týče zbývajících rallye, ještě se můžete těšit na:

Rally Australia - 10. až 13. září

Rallye de France Alsace - 1. až 4. října

Rally de España - 22. až 25. října

Wales Rally - 12. až 15. listopadu

Zdroj: Volkswagen

Přihlášení