Půlroční hodnocení výsledků VW v rámci České republiky

Vyhodnocení prvních šesti měsíců roku 2015 přineslo pro automobilku Volkswagen příznivá čísla. V České republice platí toto tvrzení obzvlášť, neboť počet registrovaných vozů se rapidně zvýšil.

Pozice koncernu VW, coby lídra mezi automobilovými importéry do České republiky, je zase o něco pevnější. Ze statistik lze totiž vyčíst meziroční nárůst počtu registrací vozů Volkswagen o 44,45%, což znamená v rámci prvního půlroku skok na celkem 12 674 vozidel.

Za tímto úspěchem stojí především silná trojice Golf (4855 registrovaných vozů), Polo (1756) a Passat (1599), ovšem vyzdvihnout lze také výsledky Tiguanu (1106) a Touranu (694).

"Jsem přesvědčen, že své postavení jedničky mezi importéry ještě více upevníme v dalším průběhu letošního roku, kdy naši nabídku obohatí zcela nová generace rodinného MPV Touran, ve který vkládáme vysoká očekávání, nebo např. atraktivní Passat Alltrack," dodává Daniel Harant, který je ředitelem divize Volkswagen osobní vozy.

Zároveň tak došlo k meziročnímu zvýšení podílu na trhu, a to z 9,33% na 11,19%. Jak dále dodává pan Daniel Harant: "Skvělé prodejní výsledky značky Volkswagen osobní vozy za první pololetí letošního roku pramení z našeho důsledného a dlouhodobého zaměření na maximální spokojenost zákazníků, ať se jedná o nabídku technicky vyspělých automobilů nejvyšší kvality, nebo neustálé zkvalitňování služeb našich obchodních a servisních partnerů nejen při nákupu nového vozu, ale i v celém průběhu životního cyklu automobilu."

Zdroj: Volkswagen

Přihlášení