Volkswagenclub - Fórum

Vítejte na diskuzním fóru Volkswagen clubu. Pro zapojení do diskuze se prosím přihlašte, nebo registrujte.

Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Oficiální popis motorů

Oficiální popis motorů 8 roků 4 měsíců zpět #136


  • Benndy_CZ
  • Avatar uživatele Benndy_CZ
Přibližně 55 procent všech vozů Caddy, vyráběných v Poznani, jsou užitkové verze, zbývající část jsou verze MPV pro osobní využití. Z toho pramení odlišné účely využití a požadavky. Volkswagen Užitkové vozy reaguje na individuální požadavky širokou nabídkou motorů a poháněcího ústrojí.

Celkem mají zákazníci na výběr čtyři motory TDI, tři motory TSI a jeden motor TGI, pětistupňové nebo šestistupňové mechanické převodovky, resp. šestistupňové nebo sedmistupňové převodovky DSG. Se dvěma motory a převodovkami je navíc dodáván pohon všech kol.

Emisní norma EU6 vyžaduje pro všechna vozidla se vznětovými motory dodatečné systémy pro snižování emisí NOx. Tento proces může probíhat katalyticky nebo chemicky. Za tím účelem je do výfukového potrubí modelu Caddy vložen katalyzátor SCR (Selective Catalytic Reduction), který selektivně přeměňuje NOx na dusík a vodu bez vzniku nežádoucích vedlejších produktů.

Přeměna probíhá za přítomnosti synteticky vyráběného 32,5% roztoku močoviny, jako je např. AbBlue® (ISO 22241-1/AUS 32), který je uchováván v samostatné nádrži. Kapalina AbBlue® musí být doplňována nezávisle na servisních intervalech uživatelem nebo autorizovaným servisem. Dávkování AbBlue® probíhá automaticky.

Vznětové motory: Vzhledem k přísnější emisní normě přichází nový Caddy na trhy EU6 s novou generací vznětových motorů. Dvoulitrový čtyřválec se čtyřmi ventily na válec a turbodmychadlem je nabízen ve čtyřech výkonových stupních, které jsou přesvědčivé mimořádně nízkými hodnotami spotřeby paliva a emisí. Všechny agregáty jsou navíc sériově vybaveny systémem start/stop. Nové vznětové motory jsou v porovnání s předchůdcem až o 1,2 l/100 km úspornější.

Vstupní verze disponuje nejvyšším výkonem 55 kW/75 k a maximálním točivým momentem 225 N.m. Poté následuje standardní varianta s výkonem 75 kW/102 k a maximálním točivým momentem 250 N.m. Stejný agregát je k dispozici také pro verzi Caddy BlueMotion. V kombinaci s různými opatřeními pro vyšší hospodárnost, mezi něž patří například malé snížení světlé výšky, nově odstupňovaná převodovka a příslušně upravené elektronické řízení motoru, spotřebuje BlueMotion jako Kombi pouhých 4,2 l/100 km, čemuž odpovídají emise CO2 109 g/km.

Ještě lépe to umí skříňová verze Caddy se sníženými jízdními výkony, která je koncipována především do městského provozu. Její spotřeba paliva je pod hranicí čtyř litrů na 100 kilometrů. Vyšší úroveň jízdní dynamiky zaručuje agregát s nejvyšším výkonem 90 kW/122 k a točivým momentem 300 N.m. Toto TDI je však vyhrazeno pouze verzím s pohonem všech kol 4MOTION.

Vrcholným motorem je turbodiesel vyladěný na nejvyšší výkon 110 kW/150 k a maximální točivý moment 340 N.m, který je k dispozici již při 1750 min-1. Caddy s ním dokáže jet nejvyšší rychlostí 194 km/h a zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhých 9,2 sekundy.

Zážehové motory: Vstupní verzí je čtyřválec 1.2 TSI s výkonem 62 kW/84 k a maximálním točivým momentem 160 N.m. Se standardním výkonem 75 kW/102 k a maximálním točivým momentem 175 N.m bude od října 2015 k dispozici tříválcové TSI. Vrcholnou jednotkou je 1.4 TSI s výkonem 92 kW/125 k, která nabízí maximální točivý moment 200 N.m – to jsou dostatečné výkonové parametry pro nejvyšší rychlost 185 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h za 10,3 sekundy.

Čtvrtým motorem v nabídce je čtyřválec 1.4 TGI, který nahrazuje model Caddy EcoFuel. Přeplňovaný motor je pro spalování zemního plynu velmi vhodný a nejvyšší výkon 81 kW/110 k poskytuje při 4800 min-1. Menší motor nabízí v porovnání s dvoulitrovým předchůdcem při téměř shodném výkonu výrazně lepší hodnoty zrychlení díky turbodmychadlu a má až o 1,7 kg/100 km nižší spotřebu paliva. Skříňový Caddy TGI tak spotřebuje pouhých 4,1 kg/100 km.

*Veškeré technické údaje jsou předběžné.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.089 sekund

  • Auto Kelly
  • Hook
  • ELIT
  • Kobras
  • VW Brouk
  • Metropol
  • Castrol
  • escape6
  • foerch
  • alcar
  • wuerth
  • trost
  • dekarbonizace
  • Flat4
  • safex

    Přihlášení