Motokáry 2017 Praha

Tak jsme se potkali a tentokrát v Praze na motokárách v Radotíně. Následující článek je napsán předsedou klubu VolkswagenPoloclub. Tímto děkujeme, že reportáž zpracoval.

Oficiální Volkswagen club v letošním roce uspořádal již druhé závody v motokárách, které po předchozích "brněnských" se konaly dne 29. dubna 2017 v Praze. Před samotným závodem v zázemí Kart Centrum Radotín proběhlo mezi členy dílčích klubů vzájemné se seznamování s debatou kolem klubového dění a připravovaném ročním oficiálním srazu v Hosíně. Dále ze strany koordinátora Volkswagen clubu, Zdeňka Fišáka, byly na stolech vystaveny letáčky, klubové předměty a obdivovaný krásný pohár pro vítěze turnaje.

A nastává 13. hodina, kdy se přemisťujeme na startovní pozice a zjišťujeme, že mezi námi bude soupeřit i žena! Nasazujeme si na hlavu helmy a vsoukáme se do nastartovaných motokár. Mnozí z nás do kokpitů strojů usedají s pomlkou několika let, ba někteří jedou vůbec poprvé. Nervózně čekáme na startovní povel a konečně vyjíždíme! Hned po prvním kole se seznamujeme jak s náročností dráhy, tak s výkonnostními parametry. Po dalších kolech je pud sebezáchovy potlačován adrenalinem a chutí zvítězit. Odvážlivci za cílovou rovinkou při projíždění pravotočivé lomené zatáčky stačí i zamávat svým fanouškům, avšak dále vždy pevně drží pěvně volant v rukách a snaží se předjet jezdce před nimi. Někomu se toto povede hned několikrát, někdo však končí v mantinelech. Skřípání pneumatik v zatáčkách, vůně benzínu a slzející oči jasně podtrhují přítomnou atmosféru, kdy při tomto všední rodinné a pracovní starosti jdou zcela stranou. Je vystaven šachovnicový prapor, který nám říká, že se blížíme do cíle. Parkujeme v depu, vyskakujeme a běžíme k tabuli s konečnými výsledky. Hledáme své startovní číslo a zjišťujeme možné prvenství. O 2 vteřiny s nejlepším časem se stává vítězem předseda Volkswagen Polo clubu, SantaLuck, který od koordinátora Volkswagen clubu obdrží vytoužený pohár.

Následuje společné fotografování a poslední rozloučení na parkovišti u našich zaparkovaných vozidel.

I přes to, že se jednalo o prodloužený velikonoční víkend, mohla být účast na srazu poněkud vyšší. Každopádně i tak bylo skvělé se takto mezi sebou vidět, předat si vzájemně kontakty a prohloubit spolupráci mezi našimi kluby. Budeme se těšit na další plánované srazy!

 DSC00768

DSC00769

DSC00773

DSC00800

IMG 20170429 141834

IMG 20170429 141855

Přihlášení